USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Seyahat acentaları gelişen turizm pastasından payını alamıyor

TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’ye yıllık 35 milyon turist geldiğine ve 35 milyar dolar gelir elde edildiğini ancak seyahat acentalarının bundan payını alamadığını söyledi.

Seyahat acentaları gelişen turizm pastasından payını alamıyor
04-11-2015 12:27
Google News


 

Bu ay içinde yapılacak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 22'inci Genel Kurulu için aday olan Detur Turizm Şirketi CEO'su Firuz Bağlıkaya, Bursa’da seyahat acentesi temsilcileri ile bir araya geldi. Sheraton Bursa Otel’de gerçekleştirilen toplantıya seyahat acentesi temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

Bağlıkaya, seyahat acentalarının son 5-6 yıldır çok önemli sıkıntılarının baş gösterdiğini dile getirdi. Torba yasalarla seyahat acentalarının hakkı olan bir takım faaliyetlerin başka kurumlara devredildiğini belirten Bağlıkaya, “1618 sayılı yasayı koruyamadı seyahat acentaları birliği. Bunları tekrar geri kazanabilmek için çok ciddi çalışmalar gerekiyor. Mevcut yönetimle bunun çözülemeyeceğine inanmadığımız için bir yola çıktık. Eğer mevcut yönetimle çözülebilseydi biz geçen dönem zaten yönetimin içindeydik. Bu çözüme ulaşabilmemiz için kendi ekibimiz ve programımızla yola çıktık.” diye konuştu.

“SEYAHAT ACENTALARI GELİŞEN TURİZM PASTASINDAN PAYINI ALAMIYOR”

Türkiye’ye yıllık 35 milyon turist geldiğine ve 35 milyar dolar gelir elde edildiğine dikkat çeken Bağlıkaya, şöyle konuştu: “Her sene artarak turist geliyor, gelir de artıyor. Fakat seyahat acentalarının bu büyüyen pastada işleri sürekli geriliyor. Dolayısıyla bir şeylerin yanlış gittiği ortada. Bu kadar turizm sektörü gelişirken, bu kadar döviz girdisi olurken neden seyahat acentaları bir önceki seneden daha iyi iş yapamıyor. Çünkü zamanın gereklerine ve teknolojiye ayak uyduramayan bir kurum tarafından yönetiliyor. Biz diyoruz ki, seyahat acentaları birliğinin bu turizm pastasından gerektiği ve hak ettiği pastayı alabilmesi için kesinlikle bir değişim ihtiyaç var.”

“SEÇİM SONUÇLARINI POZİTİF DEĞERLENDİRİYORUM”

1 Kasım Genel seçimlerinin turizm sektörü için hayırlı olacağının altını çizen Bağlıkaya, “Tek parti iktidarı seyahat acentaları açısından da turizm açısından da son derece pozitif bir durum. Herhangi bir kaosa, karmaşaya tahammülü yok turizm sektörünün. Eylül Ekim aralarında çok ciddi düşüşler oldu. Zaten bölgemizde krizler var, Suriye, Rusya’da, Ukrayna, Avrupa’da yıllardır kriz var. Bir de ülkemizde ufak tefek şeyler olduğu zaman tersine dönmeye başlıyor. Dolayısıyla sonuçları ben pozitif olarak değerlendiriyorum. Bize çok ciddi katkısı olacaktır. 2016 için umut beslememize sebep olacak bir sonuç oldu.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ