USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SGK’dan "medula" açıklaması!

İlaç onay sistemi "MEDULA Provizyon"da meydana aksaklık nedeniyle ilaç alımında sıkıntı yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

SGK’dan
18-12-2015 19:49
Google News


"MEDULA Provizyon", diğer adıyla ilaç onay sistemi dün akşam saat 21.00’den itibaren neredeyse çalışamaz hale geldi. Bugün akşam saatlerine kadar devam eden aksaklık nedeniyle hastalar ilaç alımında sıkıntı yaşadı. 7/24 hizmet veren sistemindeki sorunla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Kurumumuzun 7/24 hizmet veren Veri Merkezi, 3 Aralık 2015 tarihinden itibaren devam eden taşınma süreci nedeniyle, sistemde zaman zaman planlı ve plansız kesintiler yaşanmaktadır. Yaşanan hizmet kesintilerine Kurumumuz teknik personeli en hızlı şekilde çözüm üretmektedir. Yaşanan problem, hizmet kalitesinin ve performansın artırılmasına yönelik teknik çalışmalarımızdan kaynaklanmaktadır. Bu kapsamda tüm vatandaşlarımıza hizmet veren sistemlerimiz yeni teknoloji ve mimari yapısı ile en kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"HASTALAR MAĞDUR OLDU"

Eczacılar sistemdeki aksaklık nedeniyle hastaların mağdur olduğunu vurguladı. Hastanelerin kağıt reçete vermeye başlamasının ardından, ilaç verdiklerini belirten bir eczacı, "Reçeteleri sonra sisteme girmek şartıyla ilaç verdik. Böyle bir çözüm bulundu. Ara çözüm bulduk. Öyle diyeyim" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ