USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

''Sınavlar Kalksın Hayat Bize Kalsın''

Bursa'da TEOG sınavındaki başarısız sonuç nedeniyle intihar eden 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Ayşe Berrin Yılmazlar'ın ölümü büyük üzüntü yarattı. Change.org'da da, "Sınavlar Kalksın Hayat Bize Kalsın'' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

''Sınavlar Kalksın Hayat Bize Kalsın''
17-01-2016 03:37
Google News

Dijital dşlekçe platformu Change.org'da başlatılan imza kampanyasının metni şöyle:

"Bursa'da babası öğretim üyesi, annesi doktor olan 13 yaşındaki Ayşe Berrin Yılmazlar önceki gece evinin banyosunda kendini bornoz kemeriyle astı. Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Ayşe Berrin TEOG sınavında istediği puanı alamayınca bunalıma girip intihar etti."

Biz biliyoruz ki Ayşe Berrin ne ilkti ne de son olacaktı. Bu eğitim sistemi biz gençlerin hayatına dahil edilen gelecek kaygısı ile bizleri ölümlere itiyor. Biz gençler olarak bu çürümüş sistem içerisinde hayatımızın birkaç saatlik sınavlarla belirlenmesini ve bu sınavlar yüzünden ölüme mahkum bırakılmayı istemiyoruz.

Şimdi Ayşe Berrin nezlinde tüm öğrenciler olarak bizleri intihara sürükleyen bu eğitim sistemine karşı birlik olma zamanıdır. 'Sınavlar Kalsın Hayat Bize Kalsın' demek için bu imza kampanyasını başlatıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ