USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sivasspor 2-1 Gençlerbirliği

Ligde kalma umutlarını devam ettirmek isteyen Sivasspor, mutlaka kazanması gereken maçta Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek çok önemli üç puanı hanesine yazdırdı.

Sivasspor 2-1 Gençlerbirliği
07-05-2016 19:25
Google News
Maçın 14. dakikasında Gençlerbirliği tehlike yarattı. Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören noktadan Serdar frikiği kullandı. Setkus üzerine gelen topu kontrol edemeyerek sektirdi. Top kale direğinin az farkla yanından dışarı gitti.
Gençlerbirliği öne geçti
Maçın 17. dakikasında konuk ekip golü buldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı. Ceza sahası dışına gelen top tekrar kale sahasına doğru yükseltildi. Ahmet Çalık o noktada topa iyi yükselerek vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Setkus son anda çıkardı
Maçın 30. dakikasında Gençlerbirliği ikinci gole çok yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortada kale sahası çizgisi üzerine doğru gelen top, rüzgarın da etkisiyle havada bir anda yön değiştirerek kaleye yöneldi. Setkus son anda uzanarak golü önlemeyi başardı.
Halil İbrahim çok kötü vurdu
33. dakikada Serdar seri hareketlerle sağ taraftan ceza sahasına girdi. Penaltı noktasının gerisindeki takım arkadaşına doğru pasını çıkardı. Müsait pozisyondaki Halil İbrahim çok kötü bir vuruşla topu üstten dışarı yolladı.
Stancu net gol şansını değerlendiremedi
Maçın 38. dakikasında Sivasspor atağa çıkarken topu rakibe kaptırdı. Gençlerbirliği'nde Stancu çabuk bir şekilde savunmanın arkasına sarktı. Verilen ara pasında Stancu topla rakip ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan futbolcunun sağ çaprazdan yaptığı vuruş az farkla arka direğin dibinden dışarı gitti.
Gençlerbirliği yine bir fırsatı harcadı
41. dakikada Gençlerbirliği yine çok net bir gol pozisyonuna girdi. Campos sağ kanatta iki rakibini geride bırakarak hızlı ceza sahasına doğru girdi. Son çizgide pasını da çıkardı. Kale sahası içerisinde bomboş pozisyonda Stancu, topa dokunamayarak boş kaleye gönderemedi. Sonrasında Serdar yine şans yakaladı ancak o da topa etkili vuramadı ve tehlike uzaklaştırıldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Gençlerbirliği üstünlüğü ile sona erdi.
Sivasspor beraberliği yakaladı
Maçın 62. dakikasında gelişen atakta, ceza sahası yayının önünde kendisine gönderilen yüksek topu Burhan göğüsüyle Aatif'a indirdi. Aatif ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Skor 1-1 oldu.
Gökhan Süzen Sivasspor'u 10 kişi bıraktı
Sivasspor'da rakibini formasından çeken Gökhan Süzen, 71. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Sivasspor ikinci golü aradı
77. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta kale sahası üzerine gönderilen topta Burhan kale sahasına kafayla indirdi. John Boye kaleye sırtı dönük olarak bir vuruş yaptı ancak top farklı şekilde dışarı gitti.

Aatif Hopf'u geçemedi
 
Maçın 84. dakikasında Sivasspor çok tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Burhan pasını ceza sahası yayının önündeki Aatif'e gönderdi. Aatif ceza sahasına girdi. Kalabalık Gençlerbirliği savunmasının arasından vuruşunu yaptı. Kaleci Hopf gole izin vermedi.

Sivasspor penaltı golüyle hayata döndü
90+1. dakikada Sivasspor penaltı vuruşu kazandı. Boye ile Aatif arasındaki paslaşmada topa elle müdahale gelince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Chahechouhe 90+2. dakikada Sivasspor'u 2-1 öne geçirdi.
Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Sivasspor bu sonuçla birlikte puanını 29'ye yükseltti. Bir maç eksiği bulunan 15. sıradaki Gaziantepspor ile olan puan farkı üçe indi.
SİVASSPOR
13 Ernestas Setkus    
15 John Boye    
17 Joan Oumari    
26 Gökhan Süzen    
58 Ziya Erdal    
  5 Yiğit İncedemir    
20 Cristian Tanase
27 David Texeira (57')
21 Burhan Eşer    
91 Mehdi Taouil
16 İbrahim Öztürk (90')
92 Aatif Chahechouhe    
99 Hasan Kabze
66 Adem Koçak (46')
YEDEKLER
  1 Korcan Çelikay    
  3 Emre Öztürk    
23 Etzaz Hussain    
28 Beykan Şimşek
GENÇLERBİRLİĞİ
34 Johannes Hopf    
  2 Ahmet Oğuz    
  5 Ahmet Çalık    
33 Halil İbrahim Pehlivan
42 Hakan Aslantaş (88')
66 Ante Kulusic    
16 Michel Landel    
17 İrfan Can Kahveci
20 Doğa Kaya (82')
21 Selçuk Şahin    
67 Serdar Gürler
82 Aydın Karabulut (81')
10 Bogdan Stancu    
30 Djalma Campos    
YEDEKLER
  1 Ferhat Kaplan    
  4 Ferhat Görgülü    
15 Sergey Politevich    
  8 Panos Dimitriadis
STAT: Sivas 4 Eylül
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, İbrahim Bozbey
GOLLER: Ahmet Çalık (17') (Gençlerbirliği) / Aatif Chahechouhe (62', 90+2', pen.) (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Gökhan süzen (65',71'), Aatif Chahechouhe (90+2') (Sivasspor)
KIRMIZI KART: Gökhan Süzen (71') (Sivasspor)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ