USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Stajyer avukatları kara kara düşüren rakam!

Almanya Stuttgart Barosu avukatlarından Kaan Kalkan’ın, Alman Devleti’nin stajyer avukatlara staj süresi boyunca 800 Euro ücret ödediğini açıklaması, Bursa Barosu’nun stajyer avukatlarını kara kara düşündürdü.

Stajyer avukatları kara kara düşüren rakam!
08-04-2017 16:04
Google News

Bursa Barosu’nun 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında BAOB ortak salonda düzenlediği konferansta Alman hukuk sistemini anlatan Stuttgart Barosu avukatlarından Kaan Kalkan, stajyer avukatlara Almanya’daki hukuk eğitimi, avukatlık mesleğinin uygulaması ve dava takibine kadar çeşitli konularda bilgi verdi.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Başkan Yardımcısı Atila Atik, yönetim kurulu üyeleri Hüsniye Altın Yeşil ve Sefer Bülent Yaylalı’nın da katıldığı konferansı stajyer avukatlar dinledi. Stuttgart Barosu avukatlarından Kaan Kalkan, konuşmasına Almanya’daki hukuk eğitimini anlatarak başladı. Üniversite eğitiminden sonra staj süresi uygulama ve çalışmalarından bahseden Kalkan, Alman Devleti’nin stajyer avukatlara 800 Euro ödediğini açıklaması üzerine salonda bir uğultu oldu.

Gelecek kurma konusunda kaygılı olan avukat adayları, Kalkan’dan, Almanya’da tek başına çalışan avukatların yıllık gelirlerinin ortalama 71 bin, ortaklıkta çalışanların ise 109 bin Euro kazandığını duyunca daha da karamsarlığa kapıldılar.

ALMANYA AVUKATLARININ KOŞULLARI 

Kalkan’ın verdiği bilgilere göre Almanya’da avukatların reklam yasağı bulunmuyor. Makul çerçevede reklam yapabilen avukatlar, ofiste çalışabildikleri gibi evlerinden de işlerini takip edebiliyorlar.

Almanya’da avukatlığın uzmanlaşma gerektirdiğini söyleyen Kalkan, uzmanlık unvanının da, belli koşullar yerine getirildiğinde barolar tarafından verildiğine işaret etti. Uzmanlık unvanı alınınca mesleği bırakıncaya kadar sürmüyor. Koruyabilmek için her yıl 15 saat eğitimden geçmek gerekiyor.

Alman avukatların, en az 250 bin Euro’luk mesleki sorumluluk sigortası yaptırmak zorunda olduğunu da ifade eden Kalkan’ın anlattığına göre bu sigortayı yaptırmayanın ruhsatı iptal ediliyor. Ayrıca tüzel kişiliklerde sigorta teminat miktarı 2.5 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda…

Anlatılanları pür dikkat dinleyen stajyer avukatlar, sunumun sonunda Stuttgart Barosu avukatlarından Kaan Kalkan’ı soru yağmuruna tuttu. Programın sonunda Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Kaan Kalkan’a katkılarından ötürü plaket verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ