USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Su iç, kalbini koru

Yaşam kaynağı su, kalp sağlığı için de kritik önem taşıyor. Bilimsel çalışmalar, az su içenlerde kalp krizi riskinin arttığını ortaya koyuyor.

Su iç, kalbini koru
23-03-2016 11:54
Google News

Susuz bir yaşam düşünülemeyeceği gibi, bugüne dek suyun yerini tutabilecek bir sıvı da bulunabilmiş değil. Yeryüzünde yaşamın devamını sağlayan su vücudumuz için de vazgeçilmez bir sıvı. Öyle ki erkek vücudunun yüzde 60’ı, kadın vücudunun yüzde 50-55’i sudan oluşuyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, az su içenlerde kalp krizi riskinin daha yüksek olduğunu belirterek “Amerika’da yapılan bir araştırmada günde 5 bardağın üzerinde su içen kişilerin kalp krizi geçirme riski, günde 2 bardak ve altında su tüketen kişilere oranla yüzde 50 daha düşük bulunmuştur” uyarısında bulunuyor. 

GÜNDE 8 BARDAK ŞART

Araştırmalarda su yerine konulan diğer içeceklerin kalp krizi riskini su gibi düşürmediğinin ortaya konulduğunu vurgulayan Karabulut “Günde ortalama 2 litre yani 8 su bardağı su içerek kalbinizi koruyabilirsiniz" dedi.

KRİZ RİSKİ ARTIYOR

- Kan koyulaşır, kalp krizi riski ve tansiyon dengesizliğine bağlı felç riski artar. 
- Kalp kapaklarında çökme olan hastalarda az su içme tansiyon düşüklüğüne yol açarak çarpıntı ve ritim bozukluğunu yapar. 
- Az su içme vücutta dolaşan sıvı azalmasına yol açarak kalp yetersizliğini tetikler. 
- Az su içen tansiyon hastalarında ani iniş-çıkışlar sıktır. 
- Az su içen yaşlılarda böbrek yetersizliği sık izlenir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ