USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Suriyelileri böyle karşıladılar

Uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından sığınmacılar, Avusturya'nın başkenti Viyana'da alkışlarla karşılandı. Tren garında bekleyen vatandaşlar yanlarında getirdikleri giysi ve gıda malzemelerini sığınmacılarla paylaştı.

Suriyelileri böyle karşıladılar
07-09-2015 13:50
Google News

Macaristan'da yaklaşık 6 gündür bekletilen binlerce sığınmacı, trenle Almanya'nın Münih şehrine geldi. Avusturya'nın başkenti Viyanaüzerinden Münih'e hareket eden sığınmacıları taşıyan trenler de ana tren istasyonuna vardı.


Federal Polis'ten yapılan açıklamada haftasonu Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının 13 bin olduğu ifade edildi. Burada çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacılara 150 kişilik ekip destek oluyor.

Tren garında bekleyen vatandaşlar, sığınmacıları alkışlarla karşılarken yanlarında getirdikleri giysi ve gıda malzemelerini sığınmacılara verdi. Gelen sığınmacılar ardından otobüslerle Almanya'nın farklı şehirlerine yerleştirilmek üzere yola çıktı.

Bu arada, Almanya'nın sığınmacılara kapılarını açmasına koalisyon ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nden (CSU) tepki geldi. CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer 28 AB üyesi ülkeden sadece Almanya'nın neredeyse tüm sığınmacıları kabul edemeyeceğini belirterek, ''Bunu hiç bir toplum sürekli kaldıramaz'' dedi.

Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Sahra Wagenknecht ve Dietmar Bartsch ise yaşanan sığınmacı krizine ABD'nin sebep olduğunu belirterek, sığınmacıların masraflarının ABD tarafından karşılanmasını talep etti.

Wagenknecht ve Bartsch meclise sunmak üzere hazırladıkları tavsiye belgesinde sığınmacıların geldiği bölgelerin ABD tarafından istikrarsızlaştırıldığını öne sürdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ