USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Suriye'nin kuzeyinden korkunç salgın baş gösterdi!

Savaş mağlubu olan Suriye'de, teröristlerin olduğu bölgede sağlık hizmetlerinin çöküşü ile birlikte et yiyen virüsler salgını baş gösterdi.

Suriye'nin kuzeyinden korkunç salgın baş gösterdi!
08-12-2015 18:39
Google News


Leishmaniasis olarak bilinen et yiyen virüs hastalığının yayılmasında sokaklara atılmış cesetler etkili oluyor.

IŞİD'DEN SONRA YAYILDI

Suriye'deki Kürt savaşçılar; hastalığın IŞİD'in Suriye genelindeki etkisi ve zalimliklerine kadar farkedilemediğini iddia etti.

Leishmaniasis öldürücü bir hastalık değil fakat derideki lezyonların bozulmasına yol açıyor.

Kürtlere ait olan yayında, sinekler aracılığıyla bulaşan hastalığın 2013 yılında rapor edildiği ve 2014 yılının ortalarına kadar 500 kişinin bu hastalıktan etkilendiği belirtildi.

VAKA SAYISI HER YIL DAHA DA ARTIYOR

Suriye'de Leishmaniasis vakalarını araştıran bir Acta Dermato - Venereologica yayına göre, 2012 yılında 53 bin vaka rapor edilirken, 2013 yılının ilk iki çeyreğında ise bu sayı 41 bin vaka olarak rapor edilmiştir.

Halep'te bulunan Leishmaniasis Merkezi, 2013 yılında, sadece Halep sınırların içerisinde 22,365 vakayı rapor etti.

SİNEKLER ENFEKSİYONU TAŞIYOR

Savaş ortamının ve yaşanan göçlerin oluşturduğu koşullarda Leishmaniasisin salgınının yayılacağını söyleyen Doktor Dr. William Schaffner, cesetlere gelen sineklerin enfeksiyonu taşıyarak diğer insanlara da bulaştırğını ifade etti.

Suriye'deki çatışmalarla harap olan kamu hastaneleri hizmet sunamıyor. Bölgedeki sağlık görevlileri ise IŞİD'den canını kurtarmak için kaçtılar.

13 MİLYONDAN FAZLA SURİYELİ YARDIM BEKLİYOR

Ayrıca, uluslararası yardım kuruluşları, hayati ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme tesliminde aşırı zorluk çekiyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre şu anda 13 milyondan fazla Suriyeli insani yardıma muhtaç.

Leishmaniasis adı verilen salgın en yoksul ülkelerin çoğunda görülüyor. Fakat, Suriye'de yaşanan salgında, insanların derilerinde kendine özgü yaralar oluşması nedeniyle "Halep Düğme Hastalığı" ya da sözde "Halep kaynatın" lakaplarıyla anılıyor.

TIBBİ TEDAVİLER MEVCUT AMA SURİYE'DE İMKAN YOK

Leishmaniasis için tıbbi tedaviler mevcut olduğunu söyleyen Doktor Schaffner, savaşın parçaladığı Suriye'de tedavi için lazım olan tıbbi malzemeleri bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Mevcut durumlarda Leishmaniasis önlemenin tek yolunun virüslü bir kum sineği tarafından ısırılmaktan kaçınmak olduğunu belirtlen Schaffner, bölgedeki korkunç olan insani durum nedeniyle çok daha fazla insana kaçınılmaz olarak bulaşacağını ön görüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ