USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Suudi Arabistan jetleri İncirlik'te

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed bin Hasan Asiri, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik Üssüne gönderileceği açıklanan jetlerin üsse vardığını bildirdi.

Suudi Arabistan jetleri İncirlik'te
14-02-2016 11:56
Google News

Asiri, El-Arabiyye televizyonuna yaptığı açıklamada, gönderilen savaş  uçaklarının, Brüksel'de yapılan ve Suudi arabistan'ın hava operasyonlarına daha  etkin katılımı konusunda varılan karar gereği ABD liderliğindeki uluslararası  koalisyonun operasyonları kapsamında Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik  operasyonlarda görev yapacağını belirterek, ilerleyen saatlerde ek savaş  uçaklarının da İncirlik Üssüne ineceğini kaydetti.

 
 
Suudi Arabistan'ın Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik kara  harekatına ilişkin, ABD liderliğindeki koalisyon ülkeleriyle görüşmelerin devam  ettiğini belirten Asiri, koalisyon ülkeleri arasında kara harekatının gerekliliği  konusunda yaygın kanaat olduğunu bildirdi. Asiri, alınacak karar doğrultusunda  Suudi Arabistan'ın da koalisyonun kara harekatında aktif rol almak istediğini  daha önce belirttiğini ifade etti.

Asiri, bir soru üzerine, Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik olası  kara harekatının Türkiye ileSuudi Arabistan arasında alınacak ikili kararla  olmayacağını, bunun Brüksel'de konuşulduğu üzere ABD liderliğindeki koalisyon  ülkeleri ile yapılmasının planlandığını, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ise  koalisyonun iki güçlü üyesi olarak olası kara harekatında yer alacağını savundu.

Savaş uçaklarının İncirlik Üssünde konuşlandırılmasının olası kara  harekatına ön hazırlık olup olmadığı yönündeki soruya karşılık Asiri, savaş  uçaklarının hava saldırıları için konuşlandırıldığını belirterek, muhtemel kara  harekatıyla ilgili çalışmaların askeri uzmanlarca yürütüldüğünü, ayrıntıların ise  ilerleyen günlerde netleşeceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ