USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Tartışmalı bilimsel konular TÜBİTAK projesiyle öğretilecek

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Marmara Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesince fen bilimleri öğretmenlerinin GDO'lu besinler, nükleer enerji ve genetik kopyalama gibi tartışmalı bilimsel konuları nasıl öğreteceğine ilişkin bir TÜBİTAK projesi başlatıldı.

 Tartışmalı bilimsel konular TÜBİTAK projesiyle öğretilecek
13-04-2016 15:44
Google News

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Sosyobilimsel Konuların Öğretimi konusunda Yetiştirilmesi Bir Profesyonel Öğrenme Topluluğu Çalışması (FESKÖK) adıyla başlatılan TÜBİTAK 1001 projesi, UÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kılınç tarafından yürütülüyor.

Proje için Akdeniz Üniversitesinden ve Marmara Üniversitesinden öğretim görevlilerinin yanı sıra doktora öğrencileri de çalışıyor.

UYGULAMA 3 İLDE BAŞLAYACAK

Fen öğretmenlerinin henüz tartışmalı durumdaki sosyobilimsel konuları öğrencilerine nasıl öğretmesi gerektiğinin yer alacağı projede 5, 10 veya 30 saatlik anlat dinle şeklindeki bir hizmet içi eğitim yerine, yaklaşık iki yıl sürecek sürdürülebilir bir profesyonel gelişim planlanıyor.

Projede Bursa, Antalya ve İstanbul'dan seçilecek ortaokullardan 5 fen öğretmeni yer alacak şekilde profesyonel öğrenme toplulukları kurulacak.

Proje kapsamında fen öğretmenlerinin sosyobilimsel konuların öğretimini öğrenmesi için bir web öğrenme platformu kurulacak. Burada fen öğretmenleri için sosyobilimsel konularla ilgili geliştirilecek modüllere ve bu modüllerin etkili kullanımıyla ilgili pedagojik bilgilere ulaşılabilecek.

Web öğrenme, Türkiye'deki tüm fen öğretmenlerinin ücretsiz ulaşabileceği bir platform olacak.

(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ