USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel Haberler

Tek umudumuz; çocuklar gülsün

Geçtiğimiz günlerde sevgiyi gülümsemeyi ve umudu aşılamayı kendilerine amaç edinmiş Üniversiteli öğrenciler bir projeye imza attılar.

Tek umudumuz; çocuklar gülsün
11-03-2017 20:17
Google News

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden Bilim Elçilerinin ve gerek sosyal medya gerek güncel  hayatta birbirlerinden haberdar olmuş , DOST MECLİSİ adı altında  oluşturdukları grup sayesinde gönül birliği  sağlayan 25 Üniversiteli arkadaşın  katılımıyla  Orhaneli’deki Köy Okullarına bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Yörem insanın her zaman ki sıcaklığıyla  başlayan bu sosyal etkinlikte Üniversiteli arkadaşlara kahvaltı ikramında bulunuldu. Orhaneli Milli Eğitim Şube Müdürü iştirakiyle kahvaltı yapıldı.

Merkez Akalan ve Çöreler Köyü’nde eğitim  gören küçük  öğrencilerin Bilim ve Teknoloji kapsamında  bilgilerini artırmak ve tazelemek amacıyla deneyler,soru alışverişi yapıldı. Günlük zaman diliminde süre  zarfının dar olması sebebiyle 3 deney gösterimi uygulamalı şekilde gerçekleştirildi. “Gök Taşları”  “Çelik Sıvı” ve “Model Araba” deneylerini çocuklarda meraklı bir şekilde  izleyerek yapmaya çalıştılar.

Daha sonra gittikleri okullara kendi el emekleriyle yapmış  oldukları  oyunları  ve şişirdikleri balonları çocuklara  hediye  ettiler. Amaç edindikleri tek şey  çocukların  mutluluğu olduğunu  söyleyen üniversiteli  arkadaşlar; şehir merkezinden uzak yaşayan öğrencilere  hem rol model hemde gönül sıcaklığını  aktarmak  ve sevgiyi aşılamak  üzere  çıkılan bu yolda projelerine devam edeceklerini belirttiler.

KİMDİR DOST MECLİSİ?

Birbirleriyle arkadaşlık kardeşlik  çerçevesinde  buluşarak  gönül  birliği  elde ettikleri, çoğunluğu  Uludağ  Üniversitesi  olmak üzere  Türkiye'nin çeşitli illerinde Üniversite okuyan, memleketi Bursa ve diğer  illerden olmak üzere  arkadaşların kurdukları bir gruptur. Bu grupta sosyal projelere yöneleceklerini, başta  yarının  bireyleri olacak çocukların gelişimini  sağlayacak etkinlikler düzenleyeceklerini bildiren üniversiteli kardeşlerimizin  TEK UMUDU; ÇOCUKLAR GÜLSÜN. Amaçları Yarına mutlulukla umutla bakan ve sinesinde insan sevgisinin hiç  eksilmediği yetişen  nesli bu güzel ülkemize kazandırmak. ÇOCUKLAR  GÜLERSE DÜNYA GÜLER...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ