USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

TEMUD ve ATAUZDER'den güç birliği

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) ile Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) bir araya gelerek güç birliği kararı aldı.

TEMUD ve ATAUZDER'den güç birliği
30-03-2024 15:10
30-03-2024 15:18
Google News

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve TEMUD Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özdemir, yapılan çalışmaların artık daha geniş kapsamlı ve etkili olması gerektiği konusunda hemfikir  olduklarını belirtti. TEMUD çatısı altında birleşerek sorunlara köklü çözümler bulmayı hedefleyen dernekler, şu ana kadar yapılan çalışmaların yanı sıra yeni girişimlerde bulunacaklarını da dile getirdi.

Aktif görevdeki uzman çavuşların özlük haklarındaki sorunlar, sağlık ve tayin yönetmeliklerindeki düzensizlikler, kıdemlerin rütbeden sayılmaması ve diğer hakların düzeltilmemesi gibi konular, binlerce uzman çavuşun geleceğini etkilendiği ifade edildi. Bu düzenlemelerin yapılmasıyla mesleklerini sürdürebileceklerini ifade eden uzman çavuşlar, vatanın birliğini ve milletin bütünlüğünü koruma gayretlerinin devam edeceği belirtildi.

YAPILAN AÇIKLAMADA:

"Özellikle yurt içi ve yurt dışında kritik bölgelerde görev yapan uzman çavuşların özlük haklarında iyileştirme yapılmaması ve mobbing nedeniyle ayrılmak zorunda kalmaları büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Binlerce eski uzman çavuşun sivil hayatta işsiz kaldığına dikkat çeken yetkililer, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun bazı maddelerinde yapılan değişikliklerin sorunlara kalıcı çözümler getirmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Uzman çavuşlar ve aileleri, devletin bu konudaki duyarlılığını ve çözüm odaklı yaklaşımını bekliyor. TEMUD ve ATAUZDER, sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili makamlarla görüşmelere başlayacaklarını açıkladılar. Bu çabaların, uzman çavuşlar için daha iyi bir gelecek ve huzurlu bir yaşamın sağlanmasına katkı sağlayacağına inanılıyor." denildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ