USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Terim "Avrupa Şampiyonası'na burada hazırlanılmaz"

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi kameraların karşısına çıkan Fatih Terim, önemli açıklamalarda bulundu.

Terim
21-06-2016 12:37
Google News

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında sert mesajlar verdi.

Üzgün, kırgın ve kızgın olduğunu söyleyen Terim, milli takımın performansının çok düşük olduğunu dile getirdi. Her hadisenin beledini ödemeye hazır olduğunu dile getiren Terim, "Bundan önce Galatasaray'da ve Milli Takım'da bu bedeli ödemişimdir." diye konuştu.

"Çek Cumhuriyeti maçında ilk 2 maça göre neler farklı gelişmeli?" sorusunu yanıtlayarak basın toplantısına başlayan Fatih Terim, "En başta skor farklı olmalı, lehimize olmalı. Oyunda da bazı farklılıklar olmalı. Çok enterasan bir maç bizi bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışarıda kalacağız. Onlar kazansa neredeyse garantiliyor. Biz kazanırsak bazı şartlar var. Yarınki maç satranç gibi oynanabilir, enteresan skorlar çıkabilir. Ama skorun lehimize olması gerekiyor." dedi.

"İdealimiz 4 puandı"
"Buraya gelirken şimdiki senaryoyu düşünmüş müydünüz?" sorusuna ise Terim şu yanıtı verdi:

"Açıkçası hayal dünyasında yaşamadığım için, gerçeklerle futbolla haşır neşir olduğum için bunun işaretlerini verdim. 3 defa aynı cümleleri söyledim: Öncelikle bu gruptan çıkmanın en büyük başarı olduğunu söyledim. 'Çıktıktan sonra gerisi gelir' dedim. Bir diğeri, bu grubun ölüm grubu olduğunu, en önemli takımların bu grupta olduğunu ifade ettim. İlk maç öncesi basın toplantısında 3 puanın yüzde 80-90 çıkaracağını da söylemiştim. 4 puan bizim idealimizdi."

"Üzgünüm, kırgınım, kızgınım"
Geçtiğimiz gün yapılan antrenmanda oyuncularından ayrı ve moralsiz olduğunun hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, "Antrenman içerisinde biraz sessizdim, ama ben de insanım. Benim de duygularım var. Bu, oyuncularımla olan bir şeyden dolayı değil. Yoksa Euro 2016 öncesi kampa bakacak olursak, boyutunu pek tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğrudur. Benim tecrübemdeki birisi bu tip olayları bekler ama boyutlarının bu kadar büyük olmasını beklemiyordum. Kamp beklendiği gibi olmadı, bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Unutulmamalı ki; büyümemiş, büyümekte olan ve büyüdüğünü sanan oyuncuların hepsine bir dokunuşum, katkım vardır. Hayatlarına da etkim vardır. Bu kadroyu da ben kurdum. Açıkçası olabilecek her hadisenin bedelini ödemeye de hazırım. Bundan önce Galatasaray'da da Milli Takım'da da bedeli ödemişimdir." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir yere kaçamazlar"
Son günlerde kendisi ve ailesi hakkında özellikle sosyal medyada sarf edilen sert sözler hakkında da konuşan Terim, "Herkes hakkını alacak. Çok önemli bir maçım var ve ona konsantre oluyorum. Hiç kimsenin hakkı hiç kimseye kalmaz. Biraz üzgünüm, kırgınım, kızgınım; insanım ben de. Açıkçası düşünüyorum, bunu aileme yapmaya hakkım var mı diye. Benim için ailem hayatımdaki en önemli şey. Bu zamana kadar aileme dokundurdum mu, hiç. Bundan sonra da asla. Konuşanlarla da mahkemede görüşeceğiz." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Destek verenlere de teşekkür eden Fatih Terim, "Gerek televizyonda gerek sosyal medyada duyarlı insanların tepkilerine çok teşekkür ediyorum. Tamamen işimin başındayım. Hayırlısıyla turnuva bitsin, bittikten sonra rahat rahat her şeyi konuşuruz." dedi.

"Ciddi bir performans düşüklüğümüz var"
Euro 2016'da ciddi anlamda performans düşüklüklükleri olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Milli maçın çok da hazırlık maçı olmaz. Hem grup maçlarında hem de hazırlık döneminde önemli takımlarla hazırlık maçları oynadık. Şu Türkiye'yi gördüğümüzde arada bir hayli fark var. Açıkçası, beklentimiz olan birçok oyuncumuzun gerek fiziki gerek psikolojik gerek özel hayatında birçok sorunu yaşadık. Bunları hesapladık, ama bazen sıkıntı yaratabiliyor. Ümit ederim bunu telafi eder ve daha rahat devam ederiz. Sıkıntılı olduğumuz açık." diye konuştu.

Taktik açıdan kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap veren teknik adam, "Hakan Çalhanoğlu yanlış yerde oynuyormuş. Ben 45-46 senedir futbolun içerisindeyim. Bazılarına göre çok matah olmayabilirim, ama Türkiye'deki bütün matah işleri ben yaptım. Hakan Leverkusen'de sol açık oynuyor 15 maçtır. Eleştirilere açığım, sorun o değil. 15 maça yakın bu kadroyla gidiyoruz. İşi bilen yapar, bilmeyen eleştirir. Ama haklısınız, ilk maçlarla bu maçlar arasında fark var. Biz de inşallah üstüne koyarak döneriz." sözleriyle kendini savundu.

"Üzgün olduğumda oyuncular da bunu görüp üzülmeli"
Kendisinin moralsiz gözüktüğü ve oyuncuların da kendisiyle aynı ruh halinde olup olmadıkları yönündeki soru üzerine Fatih Terim, "Oyuncular üzgün olduğumu bilmeli ve onlar da üzülmeli. Mesajı bazen gülerek, bazen de böyle verirsiniz." yanıtını verdi.

"Utanması gereken biri varsa ben değilim"
Kadroda değişiklikler olabileceğini kaydeden Terim, "23 kişi seçtiğimize göre muhakkak ki bazı değişiklikler olabilir. Kısa vadede olacağını kimse düşünmesin. Bir-iki rotasyon olabilir. Taktiği burada açıklayacak halim yok. Herkes işin bilincinde. Zaman zaman insanlar güler, eğlenir, zaman zaman da böyle olur. Utanması gereken biri varsa ben değilim. Utanması gerekenler; bu takımın hocasının, teknik heyetinin ve kafilesinin bu duruma gelmesini sağlayanlardır." diye tepkisini dile getirdi.

"Çok gülmem gerekir ama beceremiyorum"
Eleştirilerini sürdüren Fatih Terim, "Herkes kafasında değişik 11'ler kurmuş. İnşallah onların dediği kadro da çıkar. Esasında çok gülmem lazım ama beceremiyorum. Hakikaten çok komik. TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. Tarih programında 'Milli takım bir an önce dönmeli.' deniyor. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında 'Bu benim alanım değil.' diyen bir çok akademisyen dostum var. Bu da TRT'de çıkıyor. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz." diye konuştu.

"Avrupa Şampiyonası'na burada hazırlanılmaz"
Bazı oyunculara da sitemde bulunan tecrübeli teknik adam, "Oyuncularıma, buraya gelmeden kendilerini hazırlamalarını söyledim. Avrupa Şampiyonası'na burada hazırlanılmaz. Buradan birkaç oyuncumun Avrupa ve dünyanın gündemine gelmesini bekliyordum. Şu ana kadar olmadı. İnşallah her şey istediğimiz gibi gelişir ve oyuncularım bu dediklerimi sahanın içerisinde gerçekleştirirler." ifadelerini kullandı.

2008'in başında da buna benzer bir durumdayken daha sonra büyük bir başarı elde ettiklerinin hatırlatılması üzerine Terim, "Konsantre etmek için 2008 duygusunu vermeye çalışacağım. İşin garip tarafı zaten böyle bir grup aşaması oynamışız. Hatta böyle bir sloganımız var. Tam zamanı bence: Ya biz bitti diyeceğiz, bitecek; ya da biz bitmedi diyeceğiz ve bitmeyecek. Gereken neyse yapacağımdan emin olabilirsiniz. Futbolda her istediğiniz olmuyor. Böyle bir krizden bu fırsatı çıkarabilirsek ki çıkarabiliriz, o zaman bir sonraki aşamada başka şeyleri konuşabiliriz." açıklamalarını yaptı.

Fatih Terim sözlerinin sonunda kritik maça çıkacakları Çek Cumhuriyeti takımını överken, "Çek Cumhuriyeti'yle grup aşamasında 2 maç oynadık. Onlar bizi İstanbul'da 2-1, biz Prag'da onları 2-0 yendik. Çek Cumhuriyeti hep dirençli bir takım. Çift santraforlu da, tek santraforlu da dikkat edilmesi gereken hücum oyuncuları var. Türkiye'yi çok iyi bilen, bizim de çok sevdiğimiz oyuncuları var. İspanya karşısında son saniyede beraberliği bulabilirlerdi.Hırvatistan maçında da 2-2'yi buldular. Dikkat edilmesi gereken ve beğendiğim takım." diyerek sözlerini bitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ