USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Terör nereden gelirse gelsin..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı açıklama yaptı.

20-07-2015 19:27
Google News

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Bugün saat 13:00 sıralarında Şanlıurfa Suruç’ta bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri kınıyorum. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir.

*Uçağa bindiğimiz anda bu haberi almış olduk. Şu anda bakan arkadaşlarımız Urfa'ya hareket ettiler, Başbakanımız süreci Ankara'dan takip ediyor. Bizler de takibe devam edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm uluslarası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir.

* İnsanlığın mutluluğuna kasdeden bir olaylar silsilesidir. Ben bu vesile ile bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölenlerin ailesine başsağlığı diliyor milletimizin başı sağolsun diyorum. 

*Müstesna bir günde buradayız. Ve sayın Cumhurbaşkanı'yla birebir, şu anda görüşmelerde gelinen noktayı değerlendirme imkanımız oldu. Bu sürecin her iki tarafta kararlılıkla sürdürme alametleri belirdi. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir diye düşünüyorum. Yıllar yılı maalesef ortada bırakılan bu sürece artık bizim nihayete erdirme...

*Biliyorsunuz annan planıyla bir çıkış olmuştu. İsviçre'de attığımız adımlar çok çok önemliydi. Fakat bunu noktayı koyarak bitiremedik. Temenni ederim ki bu yapılan çalışmalar, buna noktayı koyma azmiyle devam eder. Gerek Kıbrıs Rum, gerek Kıbrıs Türk tarafı adil bir neticeyi yakalarlar. Şu anda bu görüşmeleri yürüten teknokratlar ve liderler bir azmin içerisinde olduğunu kendilerinden gördüm. Bundan dolayı da ayrıca mutluyum. Bizler de garantör ülkeler olarak bizler de elimizden geleni yapmakta kararlıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ