USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere anma

Fransa’nın başkenti Paris’te geçen yıl düzenlenen kanlı terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Cumhuriyet meydanında anma töreni düzenlendi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere anma
10-01-2016 19:24
Google News

Törene Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo katıldı. Terör kurbanlarının anısına Cumhuriyet meydanındaki Özgürlük anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ve Fransa milli marşı okundu. Askeri marşların da okunduğu törende Fransızların ünlü ses sanatçısı Johnny Hallday "Ocak ayında bir Pazar günü" isimli şarkıyı söyledi. Daha sonra terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan levhanın açılışı yapıldı. Levhada "Ocak ve Kasım 2015’teki terör saldırıları kurbanlarının anısına. Fransız halkı onları saygıyla anıyor" yazıldı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları da anma törenlerinde hazır bulundular.

7 Ocak 2015 tarihinde Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken, 13 Kasım 2015 tarihinde Paris’te koordineli olarak farklı mekanlarda düzenlenen saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmişti.

Öte yandan, kent merkezindeki tarihi simgeler de terör kurbanlarının anısına bugün ışıklandırılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ