USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tinder'da eş bulmanızı sağlayacak robot el yaptılar

Tinder için geliştirilen bu robot el, bedensel tepkilerinizi ölçerek doğru kişiyi bulmanıza yardımcı oluyor.

Tinder'da eş bulmanızı sağlayacak robot el yaptılar
15-12-2015 17:19
Google News

Popüler çöpçatanlık uygulamalarından Tinder’ın halihazırda zaten oldukça mekanik işleyişe sahip bir tarzı olduğu bir gerçek. Ne de olsa kullanıcıların platformda karşılarına çıkan profillere dört-beş saniye baktıktan sonra resmi sola ya da sağa kaydırarak kararlarını verdikleri bir uygulamadan bahsediyoruz. Bu durum yine de özellikle de duygusal bir bağlanmadan ziyade ucu açık ilişkiler arayan birçok kullanıcının işine de gelmiyor değil.

Scroll'un haberine göre True Love Tinder Robot adı verilen bu yeni aparat ise, Tinder’ın bu mekanik ve işlevsel yaklaşımını biraz daha geliştirmeyi hedefliyor.

Karşınıza çıkan profillerin size neler hissettirdiğini ve arzularınızı hesaplaması için tasarlanan bu robot aslında oldukça bilimsel bir temele de sahip. Her bir profil karşısında vücudunuzun nasıl tepkiler verdiğini hissedebilen bir algoritma kullanan robot, bir kişiyi bedensel olarak çekici bulduğunuzda Tinder’da o doğrultuda bir karar vermenize yardımcı oluyor.

Çin'de yaşayan Nicole He adlı bir doktora öğrencisi tarafından bitirme projesi olarak geliştirilen bu robot elin ardında yatan fikir basitçe şu iki konsepti birleştirmek: Kullandığı algoritmalara güvendiğimiz online çöpçatanlık platformları ve vücutlarımızı doğru analiz eden biyometrik cihazlar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ