USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Tiyatro sahnesinden seyirciye "Çevre bilinci" aşılandı

 ‘Sürdürülebilir çevre politikası’ hedefiyle çalışmalarına ara vermeyen Yıldırım Belediyesi, ‘Çevreci Kavuklu’ oyunuyla tiyatro sahnesinden bilinçlendirme yaptı.

Tiyatro sahnesinden seyirciye
25-12-2015 21:23
Google News

 

Kullanılan kaynakların dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması adına önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, ilçe ekonomisine katkı sağlarken, vatandaşları da bilgilendirmeye devam ediyor. Gerek mahalle mahalle dolaşarak geri dönüşüm konusunda bilgiler yer alan broşürler dağıtan, gerek ise okullarda verdiği eğitimler ile öğrencilerde  bilinç uyandıran Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevreye sahip çıkılması gerektiğini bu sefer de tiyatro sahnesinden hatırlattı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluşan ve Türkiye’de ilk kez büyükler için çevre konularından bahseden oyun olma özelliğini taşıyan ‘Çevreci Kavuklu’ Yıldırım Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelendi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile çok sayıda vatandaş ve YIL-MEK okul öncesi eğitim sınıfı öğrencilerinin de izleyicilerin arasında olduğu oyunun sonunda Yıldırım’ın sembolleri arasında olan erguvan ağacının fidanı dağıtıldı.


YILDIRIM KORUNARAK GÜZELLEŞİYOR

 

Oyunun ardından sahneye gelerek tiyatrocuları tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Kaynaklarımızın israfını önleyerek çevreyi korumayı bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” dedi. Kaynakların bilinçsiz kullanımının dünyanın gelecekte karışılacağı önemli tehditlerden birisi olduğunu da aktaran Başkan Edebali, “Gelecek nesillerin bu konuda ciddi sorunlar yaşamaması adına bizim bu günden bazı tedbirler almamız gerekiyor. Yerel yönetim olarak bu konuda üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız. Gerek kaynakların bilinçli kullanılması gerek ise kullanılan kaynakların geri dönüşüm ile yeniden ekonomiye kazandırılması adına farkındalık oluşturacak projelere imza atıyoruz” diye konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ