USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Toure'den City'e ultimatom

Yaya Toure cephesinden Machester City'e ultimatom geldi.

Toure'den City'e ultimatom
17-03-2016 14:30
Google News
 2010 yılından bu yana İngiliz devinde forma giyen ve 2017 Haziran ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Fildişi Sahilli futbolcunun menajeri Dimitri Seluk, futbolcunun takımda kalmak istediğini ve başka bir Premier Lig takımına gitmeyeceğini belirterek, "Yaya'nın sözleşmesini uzatmasıyla ilgili olarak gelecek hafta bir çözüm bulunması gerekiyor. Aksi halde başka bir takıma gider" dedi.
"Başka bir İngiliz takımına gitmez"
Yaya Toure'nin taraftarla birbirlerini sevdiklerini ifade eden Seluk, "City'den ayrılacak olursa kesinlikle başka bir İngiliz kulübüne gitmez. Başka bir İngiliz takımıyla City'e karşı oynamak ve taraftarların sevgisini unutmak istemiyor. Taraftar onun için bir uçak kiralayıp, 'Doğumgünün kutlu olsu Yaya' pankartı taşıtmışlardı. Bunu asla unutmayacak" şeklinde konuştu.
 
"Manchester City ligde ancak 6. veya 7. oluyordu"
Yaya Toure'nin Manchester City'i kazanan bir takım haline getirdiğini ifade eden Seluk, şunları söyledi:
"Bazı insanlar onun sadece para için geldiğini söylüyor. Fakat Yaya City'e geldiğinde takım ancak 6. ve 7. sıralarda yer alıyordu ve Şampiyonlar Ligi'ne gidememişti. Yaya'nın gelişiyle kazanmaya başladılar. İngiltere'de bütün kupaları kazandı ancak Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadı. Umarım Cuma günkü kurada iyi bir rakip çıkar ve onlar da yarı finale yükselirler."
"Çin'e asla gitmeyeceğiz"
Yaya Toure'nin Çin'den gelen önemli bir teklifi de reddettiğini belirten menajer, "Ramires'i transfer eden Çin kulübünden gelen büyük bir teklifi reddettik. Oraya gitmek istemiyoruz. Çin'e asla gitmeyeceğiz. Yaya parayı değil, futbolu düşünüyor. Çin'den gelen teklif ücretinin iki katıydı. Yaya City'de kalmayı tercih ediyor. Kalbi Manchester'da atıyor" dedi.

Yaya Toure, Manchester City'de oynadığı dönemde 259 resmi maçta, 72 gol attı ve 45 asist yaptı. 2011 yılından itibaren 4 yıl üst üste "Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülüne layık görülen Toure, İngiliz ekibiyle 2 Premier Lig şampiyonluğu, 1 Federasyon Kupası, 2 İngiltere Lig Kupası ve 1 Süper Kupa (Community Shield) zaferlerini yaşadı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ