USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tümgeneral Arif Çetin darbecileri deşifre etti

2000'li yılların başında Bursa İl Jandarma Komutanlığı yapan, günümüzde ise Jandarma Genel Komutanlığı Harekât Başkanı olan Tümgeneral Arif Çetin, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin önlenmesinde kilit rol üstlendi.

Tümgeneral Arif Çetin darbecileri deşifre etti
22-07-2016 17:35
Google News

Darbe girişimi sırasında tereddüt etmeden demokrasiden yana tavır alan ve darbecilerin karşısına dikilen Tümgeneral Arif Çetin, darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından değil, bir grup askeri personel tarafından yapılmak istendiğini televizyon aracılığı ile geniş kitlelere duyurdu.
Darbe girişiminin ilk saatlerinde NTV'de canlı yayına bağlanan Tümgeneral Arif Çetin, darbe girişiminin TSK emir komuta zinciri içinde olmadığını açıkladı. Tümgeneral Çetin, "Bu girişimi kesinlikle tasvip etmiyoruz, Jandarma Genel Komutanlığı olarak duruma hâkimiz, yüce milletimizin bunlara karşı gelmesini istiyoruz. Gereken tedbirler alınmaktadır. Birkaç saat içinde sonuçlanacaktır. Milletimiz rahat olsun. Devlete millete karşı, milli iradeye karşı yapılmış hareketi şiddetle bastıracağız" dedi.
Canlı yayında yaptığı coşkulu ve yürekten açıklamasıyla hem sokağa dökülen halka cesaret veren, hem de yüreklere su serpen Tümgeneral Arif Çetin, "TSK bu girişimi kesinlikle reddediyor" diyerek, darbecilerin çirkin yüzünün ortaya çıkmasını da sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ