USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tüp bebek tedavisi isteyenler dikkat

GoCLinic IVF Center Genel Koordinatör İlknur ÇEVİK, tüp bebek tedavilerinde genetik tanının önemini anlattı;

Tüp bebek tedavisi isteyenler dikkat
20-11-2015 21:16
Google News

Günümüz teknolojisinin ilerlemesi ile özellikle Tıptaki gelişmeler sağlıksektörünün en önemli endüstrisi haline gelen Tüp Bebek Tedavi Yöntemlerine de yansımıştır. Tüp Bebek Tedavileri içinde en çok dikkat çeken ve tüm Dünya’da ilgi gören kuşkusuz ( PGT ) Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) olarak nitelendirilmektedir. Özellikle anne adaylarındaki genetik hastalıkların tespiti sonrası çocuk sahibi olmak isteyen aileler, doğal yollar ile çocuk sahibi olmak isteyip olamamış ileri yaşa sahip aileler, Herhangi bir genetik hastalık taşıyıcısı olan anne ve baba adayları Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) işlemine başvurulmaktadır.

GoClinic IVF Center Genel Koordinatörü İlknur ÇEVİK Premimplantasyon Genetik Tanı (PGT) işlemi ile ilgili görüşlerini şu şekilde belirtmektedir.

Preimplantasyon Genetik Tanı; Tüp Bebek Tedavisi esnasında döllendirilmiş yumurtalardan tek bir hücre alınarak; genetik tanı yapılmasıdır. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) oldukça önemli bir konuma sahiptir çünkü anne adayına (PGT) sayesinde en sağlıklı embriyoları transfer ederek ailelerinde bebeklerinde genetik hastalıkları anne karnında gelişimi sağlanmadan önce sağlamış oluyorsunuz. Bu durum da açıkçası ailelerin içini oldukça ferahlatıp; rahatlıyor. Çünkü kurumumuza çeşitli sebeplerden başvuru yapan ileri yaşa sahip ailelerimizde mevcut. Özellikle tüp bebek tedavisi görmek isteyen ileri yaşa sahip çiftlerin bebeklerinde genetik hastalıklar tespit etmek oldukça büyük olasılık taşıdığı için; ailelerimize tüp bebek tedavileri esnasında Preimplantasyon Genetik Tanı önerebiliyoruz.

Ayrıca PGT uygulamaları tüp bebek tedavilerinde karşılaşılan kromozomal veya gen düzeyindeki hastalıkların ve düzensizliklerin ortaya çıkarılması ile sağlıklı ve sağlıksız embriyoların ayırımının yapılarak; embriyo transferi yapılmadan tespit edilmesini sağlayarak, en önemli 5 genetik hastalığın tespiti ile sağlıksız embriyoların elenmesi ve tekrarlayan tedavi başarısızlıkları, genetik bozukluk taşıyan bir embriyo nedeni ile oluşmuş bir hamileliğin sonlandırılması veya hasta bir çocuğun dünyaya gelmesi sonrasında karşılaşılabilecek fiziksel ve psikolojik problemlerin önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca PGT uygulamasının son yıllarda tüm Dünya’da tercih edilmesinin diğer tarafı ise sağlıklı embriyo transferi öncesinde cinsiyet kromozomlarının da belirlenmesidir. Kurumumuza birçok ailemiz cinsiyet belirleme içinde başvurmaktadır.

PGT işlemlerinin başarılı olması kuşkusuz bu işlemin yapılacağı kurumda Genetik Laboratuvarın yer alması ve büyük titizlikle bu işlemin yapılması gereklidir. GoClinic Ivf merkezi olarak Tüp Bebek Tedavilerimizi Kuzey KıbrısYakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirerek; tüm koşulları eksiksiz sağlayarak; başarı oranlarımız oldukça yüksek durumdadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ