USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Turan: "1 milyar liralık yatırım yapılacak"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin güçlü yürüyüşüne çelme takmak, engel olmak isteyenler var. Kardeşçe birlikte güçlü yolculuk yapmamızdan rahatsız olan, kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Ama kim ne yaparsa yapsın, hangi hain tuzağı kurarsa kursun, bu milletin kardeşliğini bozamayacak" dedi. 

Turan:
02-10-2015 21:54
Google News

Müezzinoğlu, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iş yerlerinden modern bir sanayi sitesine taşınması amacıyla inşasına devam edilen Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temeli atma törenine katıldı. 

Bakan Müezzinoğlu, Kestel ilçesi Çataltepe mevkisindeki törende yaptığı konuşmada, ülkenin yarınlarında paylaşarak büyütebilecek mutlulukların daha fazla olması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir Türkiye'yi oluşturmanın en önemli ayaklarından birinin esnaf ve sanatkarlar olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Esnaf ve sanatkarlarımız yarınlara ait hedeflerini ve planlarını sağlıklı yapabilmeleri, önlerini görebilmeli, dünyanın gelişimine ayak uydurabilmeleri, şehrin dinamiklerinde güçlü yerlerini alabilmeleri adına, birlik ve beraberlik içinde daha modern mekanlarda hizmet edebilmelerini sağlayacak bu merkezlerin yarınlara yürüyüşümüzün önemli adımlarından biri olduğuna inanıyorum. Bu anlamda siyasilere ve yöneticilere önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Kestel ilçesine yapmayı planladıkları 125 yatak kapasiteli hastanenin projesinde, bu projeyi düşünülerek değişikliğe gidildiğini anlatan Müezzinoğlu, hastanenin yatak kapasitesini 150'ye çıkaracaklarını ve temelinin  20 gün içinde atılacağını bildirdi.

Türkiye'nin güçlü vizyoner projelere imza atan bir ülke olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bu anlamda esnafımız için vizyoner olacak proje, 3-4 yıl sonra çok farklı bir boyuta gelecek. Buradaki sanayi sitesinde 125 esnafımız hizmet vermeye başladı. Bu altyapı tamamlandığında da bir yılı bulmadan 800 esnafımızın istifade edebileceği ikinci etabın da temelini atacağız. Burası konut projeleriyle farklı bir boyuta 3-4 yıl sonra gelmiş olacak" dedi. 

"GÜÇ ODAKLARINA TESLİM OLMADAN YÜRÜYECEĞİZ"

 Müezzinoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu ülkenin güçlü yürüyüşüne çelme takmak, engel olmak isteyenler var. Kardeşçe birlikte güçlü yolculuk yapmamızdan rahatsız olan, kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Ama kim ne yaparsa yapsın, hangi hain tuzağı kurarsa kursun, bu milletin kardeşliğini bozamayacak. Sevmeye ve omuz omuza yürümeye ihtiyacımız var. Bunu nasıl Çanakkale'de başardıysak, yine hep beraber başaracağız. Her kesimiyle birlik ve beraberliğimizi, 78 milyon insanımızın kardeşliğini merkeze alan, güç odaklarına teslim olmadan yürüyeceğiz. Bu yürüyüşteki en büyük güç, millettir, milli iradedir, sandıktır, sandığın gücüdür. Milletçe milli iradeye sahip çıkacağız."

"1 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILACAK"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan da Bursa'nın sanayileşmesine ve kentleşmesine büyük destek verdiklerini belirtti.

Bursa'nın özellikle son yıllarda önemli bir sanayi şehri konumuna geldiğini vurgulayan Turan, "Bursa'da, ülke ekonomisine ve istihdama çok büyük katkı sağlamaktadır. Bugün altyapı temeli atılacak olan Kestel Büyük Sanayi Sitesi projesi, devlet esnaf işbirliği eseri olması açısından önemlidir. Proje yaklaşık 2 milyon metrekare bir alana kurulacak önemli bir yatırımdır. Kamulaştırması idaremiz tarafından yapılmış 19 farklı meslek grubuna hizmet verecek" değerlendirmesinde bulundu.

Turan, projeye yaklaşık 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacağını vurgulayarak, aynı bölgeye TOKİ olarak sanayi sitesinde çalışacak olan işçiler için 15-20 bin konutluk bir projeyi de yakın bir zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken de son olaylarda artan terör olaylarına değinerek, "Huzur ve güven içinde ticaret yapılır. Umarımda ülkemiz tekrar o eski huzur ve güven ortamına kavuşur ve esnafımız bol kazançlar elde eder" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sanayi sitesinin temeli, Bakan Müezzinoğlu, tarafından atıldı. 

Törene ayrıca, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, siyasi partilerin temsilcileri, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, törenin ardından 14 Eylül tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bölücü terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu yaralanan polis memuru Orhan Tunç'u tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ziyarete basın mensupları alınmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ