USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

"Türk askerinin orada olduğunu bilmiyorduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme başladı. Putin, ilk açıklamasında Türk askerlerinin İdlib'de saldırının olduğu bölgede bulunduklarını bilmediklerini söyledi.

05-03-2020 17:18
Google News

İdlib'de Esed rejiminin 34 askerimizi şehit etmesinin ardından gerilen Türkiye- Rusya ilişkilerinde ilk kritik görüşme gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Putin Hiçbir kimse Türk askerlerinin orada bulunduğunu bilmiyorlardı" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz perşembe günü İdlib'de Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısında 34 askerimiz şehit oldu. Bu gelişme sonrasında Türkiye ile Esed'i destekleyen Rusya arasındaki ilişkilerde gerilim bir kez daha yükseldi.

Yaşanan acı olayın ardından bir hafta geçtikten sonra Türkiye-Rusya arasında ilk üst düzey temas gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'da Vladimir Putin'le bir araya geldi. İki lider baş başa görüşmenin ardından kameralar karşısında açıklamalar yaptı.

"ASKERLERİNİZ İÇİN TAZİYELERİMİ İLETİYORUM"
İlk olarak söz alan Rusya Devlet Başkanı Putin şunları söyledi: "Hiçbir kimse Türk askerlerinin orada bulunduğunu bilmiyorlardı. Suriye ordusunda ciddi kayıplar var. Hayatını kaybeden askerleriniz için taziyelerimi iletiyorum."

"ALACAĞIMIZ KARARLAR BÖLGEYİ RAHATLATACAKTIR"
Cumhurbşakanı Erdoğan ise şöyle konuştu: "Biliyorum ki şu anda dünyanın gözü burada. Bugün alacağımız kararlar bölgeyi de ülkemizi de rahatlatacaktır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ