USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel Haberler

Türk Ocakları “Taşların Hakanı”nı andı

Türk Ocakları Bursa Şubesi, 2013 yılında hayatını kaybeden ve “Taşların Hakanı” olarak bilinen Araştırmacı Yazar Servet Somuncuoğlu’nu düzenlenen panel ile andı.

Türk Ocakları “Taşların Hakanı”nı andı
09-08-2017 12:48
Google News

Bursa Dede Efendi Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Somuncuoğlu’nun yakın arkadaşları ile çalışma arkadaşı Yeditepe Üniversitesi Tarih Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, İşadamı Turgay Tüfekçioğlu, İlkokul arkadaşı Yusuf Yılmaz Aracı, Eşi Nevin Somuncuoğlu, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, TRT Belgesel Görüntü Yönetmen arkadaşları Ahmet Cengiz Karadeniz ile Ahmet Veysel Baban katıldı. Programın sunuculuğunu ise Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilay Nakış gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra toplantının açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bursa Türk Ocakları Şube Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Türk Ocakları Derneği Bursa Şubesi’nin özellikle Türk tarihi ve Türk medeniyetine bütün dünya düzeyinde ortaya koyduğu katkılar konusunda sembol olan isimleri anmayı bir gelenek edindiğini belirtti.

“SOMUNCUOĞLU BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORDU”

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ise Servet Somuncuoğlu ile 2005 yılı sonunda Kırgızistan’dan döndüğünde tanıştığı, ilk mekân ile son ayrıldıkları mekânın aynı yer olduğunu söyledi. Somuncuoğlu başarıdan başarıya koştukça, maalesef kıskananlar ve arkasından çamur atanların olduğunu en son buluştuklarında bunlardan dert yandıklarını bildiren Prof. Taşağıl, Somuncuoğlu’nun ölüm haberini bir takım çalışmalar için gittiği Çin’de öğrendiğini söyledi. 

İşadamı Turgay Tüfekçioğlu’da, konuşmasında, içinde bulunduğumuz 2017 yılında bilinmesi gereken geçmişte iki tane yıl olduğunu, bunlardan birinin 2003 Bursa Türk Ocağı Şubesi'nin kurulması olduğunu, diğerinin de 2004 yılında Türk Ocağı bursa Şubesi üyelerinin Orta Asya Kırgızistan ve Kazakistan’a yaptıkları teknik tarih gezisi olduğunu bildirdi.

“SERVET KAHRAMAN YARATILIŞLI BİR İNSANDI”

Türk Ocağı Bursa Şubesi’nin kuruluşunun içinde olduğunu 2004 yılında çoğunluğu ocağa üye 10-15 arkadaşı Orta Asya’ya, Kazakistan ve Kırgızistan’a yanlarına Kazım Mirşan Hocayı da alarak, düzenledikleri seyahate kendisinin Fotoğrafçı olarak Servet Sonuncuoğlu’nu Gazeteci olarak da Aslan Bulut’u davet ettiğini belirtti.

Somuncuoğlunun okul arkadaşı Yusuf Yılmaz Araç ise Anma toplantısına katılanlar arasında Servet ile ortak pek çok arkadaşının bulunduğunu, Onların serveti kendisinden çok daha iyi tanıdıklarını ifade etti. “Servet çalışmalarında elbette ki yolunun açılmasıyla çalışmalarında başarılı olmuştur. Bunun yanında Servet, başarılı olmak üzere programlanmış bir insandır. O işi yapmasaydı, bir başka işte başarılı olurdu. Çünkü kahraman yaratılışlı bir insandı.

Eşi Nevin Somuncuoğlu, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, TRT Belgesel Görüntü Yönetmeni arkadaşları Ahmet Cengiz Karadeniz ile Ahmet Veysel Baban katılarak Servet Somuncuoğlu ile ilgili anılarını ve çalışmalarını anlattılar.

Program TRT Sanatçısı Bünyamin AKSUNGUR’un özel kıyafeti ile Türk Dünyasından Ezgileri seslendirmesi ile son buldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ