USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk uçakları, Irak'ın kuzeyinde!

Milli Savunma Bakanlığı, milli güvenlik amacıyla komşu ülkenin kuzeyinde hava harekatı icra edildiğini bildirdi.

Türk uçakları, Irak'ın kuzeyinde!
15-06-2020 04:43
Google News

Milli Savunma Bakanlığı, terör odaklarını bertaraf etmek amacıyla bu gece başlatılan hava operasyonu hakkında, ilk detaylı açıklamayı kamuoyuna duyurdu.
Yapılan ilk açıklamada, "Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor." ifadesine yer veren Milli Savunma Bakanlığı, 1 saat sonrasıyla operasyonun sınır ötesinde düzenlendiğini bildirdi.
Irak'ın kuzeyinde lüzum görülen operasyon için milli güvenliği gözetmek üzere, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarınının kullanıldığı vurgulandı.
Açıklama, şöyle:    
"Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ