USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

"Türkiye'de 10 bebekten 1'i prematüre doğuyor"

17 Kasım Dünya Prematüre Doğum Günü’nde farkındalık yaratmak adına, Doruk Sağlık Grubu’nca bir basın toplantısı düzenlendi. Bursa kamuoyunu bilgilendirmek için gerçekleştirilen toplantıda konuşan, Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, “Her bebek, daha kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Bunun için prematüre konusunda toplumun bilinçlenmesine yardımcı olmalıyız” dedi.

17-11-2015 13:49
Google News

Berk DEMİRPOLAT/BURSA.COM

Prematüre doğumun ne denli önemli olduğuna dikkat çekmek için düzenlenen basın toplantısında konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, erken doğan bebeklerin uzman hekimler tarafından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, mutlaka izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 37 haftadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini söyledi ve, “Yeni doğan ünitelerinde gerek cihaz, gerekse eğitim almış kişilerin sayılarının artmasıyla birlikte, 28 haftadan sonra yaşama şansı bulan bebeklerin 24’üncü haftaya kadar hayat bulma şansını yakalamış oluyoruz” diye konuştu

 “TÜRKİYE’DE 10 BEBEKTEN 1’İ PREMATÜRE DOĞUYOR”

Türkiye’de 10 bebekten 1’inin prematüre olarak doğduğuna işaret eden Doruk Sağlık Grubu Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu ise,  “Türkiye’de 1 milyon 300 bin bebek dünyaya geliyor. Bu sayıya bağlı olarak ise yılda 150 bin prematüre bebek, hayata gözlerini erken açıyor. Bu bebeklerin 50 bini, bin gramın altında. Artık günümüzde teknoloji çok ilerledi. Bu bebeklerin yaşama oranı çok arttı. Hayata 1-0 yenik başlayan prematüre bebekler çok mücadeleci bir yapıya sahip oluyor. O yüzden mücadeleci renk olan mor onların rengi olarak belirlendi” dedi.

“TÜRKİYE PREMATÜRELERİ, ALMANYA İLE FRANSA PREMATÜRELERİNİN YILLIK TOPLAMINA EŞİT”

Prematüre doğumun engellenebileceğine işaret eden Mutlu, “Bazı konular takip edildiğinde erken doğumu önlemek mümkündür. Prematüre doğumların anne ve bebek tarafından olmak üzere birçok sebebi vardır. Şu anda Bursa’da da prematüre doğum oranı yüzde 10’dur. Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşlar arasındaki bakımsız hamile kadınlarla prematüre doğumların sayısını artacak. Şu anda Türkiye prematüreleri Almanya ile Fransa prematürelerinin yıllık toplamına eşit. Dolayısı ile hem dünya, hem de Türkiye için, prematüreler, önemli bir sağlık meselesidir” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ