USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'den muhteşem özelliklere sahip yeni SİHA

Savunma sanayiinde şaha kalkan Türkiye, basına sızan ve artık "Kara Ölüm" olarak adlandırılan Bayraktar TB4 modelini merakla bekliyor. En kritik özelliği inceliği olarak görülen yeni SİHA, savunma sistemlerine yakalanmadan düşmanı uykusunda etkisiz hale getiriyor.

Türkiye'den muhteşem özelliklere sahip yeni SİHA
13-09-2022 20:58
Google News

Türkiye, savunma sanayi konusunda çığır açan adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye'nin üzerinde çalıştığı son SİHA'nın detaylarının basına sızması büyük yankı uyandırdı. 'Hayalet' ya da 'Kara Ölüm' adlarıyla anılan yeni SİHA'nin en önemli özelliği inceliği olarak görülüyor. Yeni SİHA, savunma sistemlerine yakalanmadan düşmanı uykusunda etkisiz hale getiriyor.

TB2'NİN ÜST VERSİYONU

Savunma haberleriyle bilinen Kiev merkezli Defence Express'in bildirdiğine göre, Haluk ve Selçuk Bayraktar kardeşlerin sahibi olduğu Baykar şirketi, radarda zaten çok düşük bir görünürlüğe sahip TB2'nin hayalet versiyonunu geliştirdi.

GÖRSELLERİ YAYINLANDI

Defence Express, 'Bayraktar TB4' adı verilen bu SİHA için bir de görsel yayınladı. TB4 tasarımına ait olduğu belirtilen aracın Bayraktar TB2'den daha basık ve ince olduğu görülüyor.

UKRAYNA'DA ÜRETİLECEK

Ukraynalı yayın kuruluşuna göre Baykar şirketi, bu ülkede hayata geçecek fabrikada söz konusu SİHA'yı üretecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ