USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'nin yerini alacak üç ülke

Rusya'da Türkiye'nin sebze ve meyve pazarındaki yerini kim alacak herkes bunu soruyor. Rusya'dan bir yetkiliye göre Çin, İran ve Arjantin'in adı ön plana çıkıyor.

Türkiye'nin yerini alacak üç ülke
02-12-2015 17:28
Google News

Güney Rusya'da yer alan Krasnodar Bölgesi'nden bir yetkiliye göre, geçtiğimiz altı ayda Türkiye, 90 bin ton narenciye meyvesi, yaklaşık 150 bin ton domates ve yaklaşık 30 bin ton soğanla sarımsak gönderdi. Ama Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle herkesin aklında aynı soru var: Rusya'da Türkiye'nin sebze ve meyve pazarındaki yerini kim alacak?


TÜRKİYE'NİN YERİNİ ÇİN, İRAN VE ARJANTİN ALACAK

Krasnodar Bölgesi'nden bir yetkili, RIA Novosti'ye Krasnodar Bölgesi'nde Türkiye'den gelen sebze ve meyvelerin yerini İran, Çin, Arjantin ve diğer ülkelerden gelen ürünlerin alacağını ifade etti. "Türkiye'den ithal ettiğimiz ürünlere getirilen yasak, bölgedeki ekonomik durumu etkilemeyecek.

Aralarında toptancıların da bulunduğu yerel ithalatçılar, diğer ülkelerden daha büyük çapta ürün almayı düşünüyor." dedi.

"NARENCİYE ÜRÜNLERİ İTHAL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İran, Azerbaycan, Özbekistan, Fas, İsrail, Güney Afrika, Arjantin, Abhazya, Mısır, ve Çin kısa vadede Türkiye'nin yerini almaya istekli. Yetkiliye göre, Krasnodar Bölgesi'nin ihtiyaçlarını gecikmeden karşılayabilirler. "Uzun vadede yerel üreticilerin seralarda daha fazla ürün üreterek piyasanın taleplerini karşılamayı umuyor. Elbette diğer ülkelerden mesela Mısır'dan narenciye ürünlerini ithal etmeye devam edeceğiz. Narenciye ürünü sağlayabilecek diğer ülkeler: Abhazya, Fas, Çin ve İran" dedi. (Sputnik)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ