USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

UEDAŞ’tan gelecek için planlı kesinti

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) tüketicilerin daha kaliteli ve sürdürülebilir elektrik hizmeti alabilmesi için planlı kesintilere ihtiyaç duyulduğunu belirtildi. Yapılan şebeke yatırımları kapsamında uygulanan planlı elektrik kesintileriyle gelecekte arıza sayıları ve arıza kesinti sürelerinin azaltılması hedefleniyor.

UEDAŞ’tan gelecek için planlı kesinti
11-07-2017 14:40
Google News

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ)'tan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2016-2020 tarife döneminde hizmet bölgesine 1,3 milyar liralık yatırım ve bakım çalışmaları planlandığı ifade edildi. Bölgesinde bulunan elektrik dağıtım şebekesini yenilemek amacıyla gerçekleştirilen planlı kesintiler ile birlikte tüketicilere daha kaliteli ve sürdürebilir elektrik hizmeti verilmesi amaçlanıyor.

ŞEBEKE YENİLENİYOR

“Şebeke yenileme amacıyla yapılan yatırımlar için planlı kesintiler şart. Böylece  tüketicilere daha sağlıklı ve kesintisiz elektrik hizmeti verebilecek.

Elektrik dağıtım sektörünün 3. uygulama dönemi olan 2016-2020 döneminde yapacağı 18 milyar liralık yatırımın 1,3 milyar lirasını üstlenen UEDAŞ, tüketicilerine daha sağlıklı ve kesintisiz elektrik hizmeti vermeyi planlıyor.

Bu kapsamda, elektrik dağıtım şebekesinde arızalar dışında, yatırımları gerçekleştirebilmek, bakım ve onarım çalışmalarını tamamlamak için planlı elektrik kesintileri uygulanıyor.

Mevcut yasal düzenlemeler gereği enerji altında çalışmak mümkün olmadığı yapılan için planlı elektrik kesintileri, çeşitli iletişim araçları üzerinden tüketicilere önceden bilgi vermek kaydıyla gerçekleştiriliyor.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’dan oluşan hizmet bölgesinde 2,9 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sağlayan UEDAŞ’ın uyguladığı planlı kesintilere http://www.uedas.com.tr/ ile UEDAŞ mobil uygulama üzerinden erişilebilir.”

UEDAŞ HAKKINDA

Başta Bursa olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 35.501 km² alanda toplamda 2.9 milyon müşteriye hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 4 il, 55 ilçe, 2221 mahalle ve 636 köy sorumluluk sahasında 2177 personelle 7/24 hizmet veriyor. 2016 yılında 255 milyon TL’lik yatırımı hayata geçiren UEDAŞ, Üçüncü Uygulama Dönemi olarak adlandırılan 2016 ile 2020 yılları arasında toplam 1,3 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ