USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukraynalı kadınlar kendilerine atılan çirkin mesajları paylaştı

Binlerce Ukraynalı savaştan kaçarak komşu ülkeler ve diğer Avrupa ülkelerine sığındı. Bu kaçış özellikle kadınlar için büyük tehlike oluşturdu. Facebook üzerinden kadınlara mesaj atan fırsatçılar, kadınlara çirkin tekliflerde bulunarak taciz etti. Ukraynalı kadınlar ise başlarına gelen olayları tek tek anlattı.

Ukraynalı kadınlar kendilerine atılan çirkin mesajları paylaştı
05-04-2022 16:38
Google News

24 Şubat'ta Rusya  tarafından Ukrayna'ya yönelik başlatılan işgal girişiminin ardından binlerce Ukraynalı da evini ve ülkesini terk ederek başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken İngiliz medyası olayın bambaşka bir boyutunu gözler önüne serdi.

"SADECE KALACAK BİR EV BULMAK İSTEDİK"

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times'a konuşan ve savaştan kaçan Ukraynalı kadınlar, İngiltere'ye sığınmak ve kalacak bir oda ya da ev bulmak istediklerini fakat "korkunç" mesajlarla karşılaştıklarını gördü. Facebook'ta mülteciler için kurulan gruplara yardım ve istek mesajı atan kadınlara erkeklerden saldırgan ve cinsel içerikli mesajlar geldiği duyuruldu. İsmini açıklamayan bazı kadınlar, "Birçok erkek beni mesajlarla taciz etti, bana fahişe dediler ve hakaretlerde bulundular" yorumunu yaptı.

"BANA TAŞINSANA GİBİ MESAJLAR ATTILAR"

Gazeteye konuşan bir diğer kadın ise yardım çağrısından sonra birçok erkeğin kendisine çıplak fotoğraf attığını söyledi. Bir kadın, Londra'da yaşadığını söyleyen bir mühendisin kendisine, "Ben bekarım ve yalnız yaşıyorum, sen neredesin? Bana taşınsana" dediğini aktardı.

FACEBOOK İDDİALARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ukraynalı kadınların, İngiltere'de yaşamak için temizlik işleri yapanlar için oluşturulan Facebook gruplarına girdiği fakat buradan da saldırılara uğradıkları ortaya çıktı. Facebook ise kadınların iddialarından sonra bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. İngilizlerin gönüllü olarak para karşılığında Ukraynalı mültecilere kapılarını açma projesinin de inceleme altına alındığı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ