USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel Haberler

Uludağ'ın çevresini koşacaklar

Dört parkurda kilometrelerce sürecek Uludağ Ultra Maratonu başlıyor.

Uludağ'ın çevresini koşacaklar
12-07-2017 20:19
Google News

Mustafa Emre ÖZGEN / bursa.com

Türkiye Oryantring Federasyonu öncülüğünde, Demirtaş Spor Kulübü ve Neo Doğa Sporları Kulübü ortaklığında düzenlenecek Uludağ Ultra Maratonu, aralarında 12 ülkeden 20 yabancı sporcunun da olacağı 600 katılımcı ile gerçekleşecek. Dünyanın en iyi ultra maraton koşucusu olarak  bilinen İspanyol Pau Capell Gil'in de aralarında bulunduğu 600 sporcu,  Uludağ'ın çevresini koşacak.

75 KİLOMETRE

Hepsi Zeyniler'den başlayacak dört parkurdan en kısası 10 km uzunluğunda olacak ve Cumalıkızık'ta sona erecek. 25 kilometrelik parkur Saitabat'ta, 50 kilometrelik parkur Kurbağakaya İstasyonu'nda, 75 kilometrelik parkur ise başlangıç noktası olan Zeyniler'de sona erecek.

ULUDAĞ'I TANITACAKLAR

Maratonun uzunluğundan dolayı Ultra olarak adlandırıldığını belirten Sportif Direktör Veysel Güler, Uludağ bölgesinin yalnızca kış turizmi ile anılmaması gerektiğini, bu etkinlik ile bölgenin diğer güzelliklerini de anlatmak istediklerini söyledi. Yarışmanın 15 Temmuz gecesi sabaha karşı 04:00'te başlayacağını belirten Güler, bitirme süresinin 16 saat olduğunu, en iyi sporcunun yaklaşık 12 saatte yarışı tamamlayacağını dile getirdi. Bu yıl katılımı 600 kişi ile sınırladıklarını hatırlatan Güler, Fransa'da düzenlenen ultra maratonlara yılda 50 bin kişinin katıldığına dikkat çekerek, önümüzdeki yıl bu sayıyı arttırmak istedikleri şeklinde konuştu.

Uludağ Ultra'da dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca yarışı bitiren tüm katılımcılara anı madalyası hediye edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ