USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Van’daki itfaiye ekibi, İstanbul Boğazı’ndaki tatbikata katıldı

Van itfaiye daire başkanlığı'na bağlı ‘su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi' istanbul boğazında, istanbul itfaiye ekipleri ile ortak tatbikat ve arama kurtarma eğitimine katıldı.

Van’daki itfaiye ekibi, İstanbul Boğazı’ndaki tatbikata katıldı
28-10-2024 09:28
Google News

Van İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ‘su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi’, İstanbul Boğazı’nda İstanbul itfaiye ekipleri ile ortak tatbikat ve arama kurtarma eğitimine katıldı.


Van İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi, bilgi ve deneyim kazanmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Van Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekip Amiri Ferhat Kıpçak başkanlığında İstanbul’a giden 9 kişilik dalgıç ekibi, Şehit Taner Çebi Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Merkezinde 5 gün süren kayıp arama, derin dalış, akıntı dalışı ve akıntıda arama kurtarma eğitimi aldı. Eğitimler sırasında suda boğulan vatandaşı çıkarma tatbikatı da gerçekleştirildi.


Meydana gelebilecek olaylara karşı daima hazır olduklarını ifade eden Van Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekip Amiri Ferhat Kıpçak, bu yıl Van’da birçok vakaya zamanında müdahale ettiklerini söyledi. Ekip olarak 7/24 görev başında olduklarını söyleyen Kıpçak, İstanbul’da katıldıkları tatbikatlarla bilgi ve tecrübelerini pekiştirdiklerini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ