USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel Haberler

"Vatandaşın avukatıyız"

"Ombudsman Bursalılar ile Buluşuyor" etkinliğinde gazeteciler ile bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kurumun işleyişini ve uygulamalarını anlattı, soruları cevapladı.

13-07-2017 14:56
Google News

Mustafa Emre ÖZGEN / bursa.com

Çelik Palas'ta gerçekleşen basın toplantısına Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile denetçiler Arif Dülger, Özlem Tunçak, Yahya Akman, Mustafa Özyar ile Hüseyin Yürük katıldı.

ALTI AYDA 8 BİNİ AŞKIN BAŞVURU

Açıklamada konuşan Başdenetçi Malkoç, ombudsmanlık kurumunun insan hakları ve adalet anlayışı içerisinde hareket ettiğini, henüz yeteri kadar bilinen bir kurum olmadığını bu yüzden tanıtım faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl 6500 başvuru aldıklarını belirten Malkoç, 2017 yılının ilk altı ayında bu sayının 8 bini bulduğuna dikkat çekti.

VATANDAŞ ÖNCELİKLİ

Malkoç sözlerine şöyle devam etti; "Biz ombudsmanlık olarak vatandaşın avukatıyız. Bu fahri avukatlık tabii... Başvurulardan ücret almıyoruz. Vatandaş her türlü yolla biz başvurabiliyor. Başvuruları yasa gereği altı ay içinde çözüme kavuşturmak durumundayız. En iyi tarafı biz vatandaşla idare arasında hakemlik yapıp dostane çözüme ulaşabiliyorsak bizim için mutluluk… İdare direnirse vatandaşın lehine karar veriyoruz. Bizim kararlarımızın mahkeme kararlarından farklı yanı, kararımızın etkisi paydaşlarımızı çoğaltmakla oluyor. Bunlar sivil toplum örgütleridir. Kamuoyudur, medyadır. Paydaşlarımızı çoğaltmak, tanınırlığımızı artırmak, etkinliğimizi perçinlemek illerde halkla buluşuyoruz."

TAKİP EDİYORUZ

Bursa.com muhabirinin "dostane çözüm sağlandıktan sonra taraflar anlaşmaktan vazgeçerse nasıl bir uygulama gerçekleştiriyorsunuz" sorusuna cevap veren Başdenetçi Malkoç, vatandaş tarafında bir vazgeçme durumu varsa buna bir yaptırımlarının olmadığını, idare tarafından anlaşmaya rağmen buna uyulmamışsa ise kurum olarak takip edildiğini, gereğinin yapılmasını sağlamak için çalışıldığını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ