USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Veteriner hekim saldırıya uğradı

Veteriner hekim saldırıya uğradı
05-05-2020 22:53
Google News

Haberler Yaşam Haberleri Şanlıurfa’da veteriner hekim saldırıya uğradı, hukuki süreç başlatıldı
Şanlıurfa’da veteriner hekim saldırıya uğradı, hukuki süreç başlatıldı
Şanlıurfa Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim İsa Sayım, görevi başında saldırıya uğrayınca Viranşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası şüpheli saldırgan hakkında hukuki işlem başlatıldığını duyurdu. Ayrıca veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasasında kapsam içinde olmayı istediklerini açıkladı

Şanlıurfa Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim İsa Sayım, görevi başında saldırıya uğradı. Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan veteriner hekim İsa Sayım hakkında Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası bir açıklama yayınladı.
Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası yaptığı açıklamada, veteriner hekimlere, yardımcı sağlık personeline karşı yapılan bu ve benzeri saldırıların gerekli yasal düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı müddetçe devam edeceği ifade edildi.

ŞÜPHELİ İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Kamu hizmeti yürüten kar-kış yağmur-çamur demeden bütün olumsuz şartlara rağmen görevini yerine getirmeye çalışan hayvan sağlığı çalışanlarının her tür bulaşıcı hastalıkla iç içe görev yapma gayretinde olduğunu ama bu tür ahlaksız saldırılara ve hakaretlere maruz kalındığını vurgulandı.
Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası, saldırıyı düzenleyen şüpheliye karşı hukuki surecin başlatıldığı duyurduktan sonra sürecin takipçisi olacaklarını da belirtti.

VETERİNER HEKİMLER, SAĞLIKTA ŞİDDET YASASINDA YER ALMAK İSTEDİ


Korona salgını süresince bile halk sağlığı ve hayvan sağlığı için yoğun çaba sarf eden veteriner hekimlerin sağlık çalışanı olduğu halde sağlıkta şiddet yasasında kapsam dışı bırakıldığı ve veteriner hekimlerin bu durumdan üzüntü duyduğu ifade edildi.
Ayrıca Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi sosyal medya hesabından, "Şanlıurfa Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim İsa Sayım, sahada görevini ifa ederken saldırıya uğramıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz. Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor ve yasal önlem alınması çağrımızı yineliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ