USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Vurduğumuz gol olsun!

Süper Lig’in 15. haftasında Bursaspor bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

Vurduğumuz gol olsun!
08-12-2017 11:39
Google News

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak olan haftanın açılış müsabakasını Ali Palabıyık yönetecek.

Sahaya 3 puan parolasıyla çıkacak olan Bursaspor’da sakatlıkları bulunan kaptan Batalla, Harun Tekin ve defans William Troost-Ekong’un forma giymesi bekleniyor. Takımda sakatlıkları süren Mikel Agu, Kubilay, Onur, Serdar, Sercan, Bilal, Furkan Özçal forma giyemeecek.

Bursaspor Kulübü Tekknik Direktörü Paul Le Guen'in sahaya Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, William Troost-Ekong, Titi, Barış Yardımcı, Aziz Behich, Emmanuel Badu, Cristobal Jorquera, Pablo Martin Batalla, Jires Kembo Ekoko ve Bogdan Stancu 11'ini sürmesi bekleniyor.

Yeşil-beyazlı takım, bu sezon Bursa’da oynadığı 7 karşılaşmanın yalnızca 1’inden mağlubiyetle ayrıldı.

Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, Fenerbahçe’ye karşı forma giydiği 12 Süper Lig karşılaşmasında 4 kez gol sevinci yaşadı. Yeşil-beyazlılarda son haftaların formda ismi olan Avustralya kökenli Türk oyuncu Aziz Behich, takımın en golcü ismi konumunda yer alıyor. Ligde geride kalan haftalarda 5 kez gol sevinci yaşayan Aziz'i, 4'er golü bulunan Delarge, Stancu ve Batalla takip ediyor. 

  • Bursaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig'de 96 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bu maçların yarısından galibiyetle ayrılırken (48G), Bursaspor rakibini 14 kez mağlup edebildi (34B).
  • Bursaspor, ligde üç maçtır Fenerbahçe'ye yenilmiyor (1G 2B). En son Ekim 1994 - Şubat 1996 arasında rakibine karşı dört maçlık yenilmezlik serisine imza atmışlardı (4B).
  • Bursaspor son sekiz iç saha maçında Fenerbahçe'ye karşı galibiyet elde edemedi (5B 3M), ancak son üç maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Bursaspor'un Fenerbahçe'ye karşı son iç saha galibiyeti Mart 2009'da gelmişti (2-1).
  • Bursaspor evinde dört maçtır yenilmiyor (3G 1B). Paul Le Guen yönetiminde, yeşil beyazlılar sadece bir iç saha maçından yenik ayrılmıştı (Galatasaray'a karşı, 2-1). Bursaspor bu sezon iç sahada en fazla puan toplayan üçüncü takım (16).
  • Fenerbahçe ligde yedi maçtır yenilmiyor (4G 3B) ve son üç maçını kazandı.
  • Sarı lacivertliler, deplasmanda ise son 15 maçta sadece bir kez mağlup oldu (8G 6B). Bu sezon Süper Lig'de sadece Göztepe (13), deplasmanda Fenerbahçe'den (12) daha fazla puan topladı.
  • Bu sezon ligde ceza sahası içinden en fazla gol atan takım Fenerbahçe (30). Fenerbahçe'nin ligde attığı tüm goller ceza sahası içinden geldi. Bursaspor (24) ise bu alanda Galatasaray (26) ve Trabzonspor'un (25) ardından üçüncü sırada.
  • Bursaspor bu sezon ligde her 9.5 buluşmada bir ceza sahası içinden gol atarken, Fenerbahçe her 9.7 buluşmada bir gol buluyor. İki taraf da bu alanda ligin en iyi iki ekibi.
  • İki takım, bu sezon ligde Başakşehir'in ardından (%23.4), gole çevirme oranı sıralamasında ikinciliği (Bursaspor - %22.5) ve üçüncülüğü (Fenerbahçe - %21.3) paylaşıyor.
  • Bu maçta, bu sezon ligde maçların ilk yarılarında en fazla gol atan iki takım karşılaşacak (15'er).
  • Bu sezon kalesinde en az isabetli şut gören takım Fenerbahçe (44). Bursaspor ise ligde kalesinde en fazla isabetli şut gören ikinci ekip (70; Konyaspor ile birlikte). Ancak Bursaspor, kalesinde Fenerbahçe'den 26 isabetli şut daha fazla görmesine rağmen rakibinden üç gol az yedi (16-19).
  • Bursaspor ligin en az faul yapan (maç başına 11.9), Fenerbahçe ise ligin en çok faul yapan takımı (maç başına 16.7).
  • Pablo Batalla, Fenerbahçe'ye karşı 11 Süper Lig maçında dört gol attı. Arjantinli oyuncunun ligde daha fazla gol attığı sadece iki rakibi var: Başakşehir ve Trabzonspor (beşer).
  • Aziz Behich bu sezon Süper Lig'de en fazla gole katkı yapan savunmacı (beş gol, bir asist). Avustralyalı oyuncu son altı lig maçında beş gol attı.
  • Giuliano, Fenerbahçe formasıyla ligde son dört maçta beş gole katkıda bulundu (dört gol, bir asist). Fenerbahçe'nin deplasmanda attığı son dört golün üçü Giuliano'dan geldi.
  • Fenerbahçe'nin ligde attığı son 12 gol yabancı oyunculardan geldi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ