USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

WhatsApp kullananları çok kızdıracak hata

WhatsApp kullananları çok kızdıracak hata
09-06-2020 21:32
Google News

WhatsApp kullananları çok kızdıracak hata
WhatsApp kullananların canını fazlasıyla sıkacak bir gelişme yaşandı.WhatsApp'ta yazışanların canı fazlasıyla sıkılacak. Telefon rehberinde bulunmayan numaralara mesaj atanların başı dertte...WhatsApp'ın yeni özelliklerinden biri olan 'Tıkla sohbet et' özelliği, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir kolaylığı sağlıyor. WhatsApp’ın tıkla sohbet et özelliği, telefon rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerle sohbet başlatmanıza olanak veriyor.

Sohbet etmek istediğiniz kişinin aktif bir WhatsApp hesabı varsa ve siz bu kişinin telefon numarasını biliyorsanız oluşturacağınız bağlantıyı kullanarak bu kişiyle sohbet başlatabilirsiniz.

Oluşturduğunuz bağlantıya tıklandığında otomatik olarak bu kişiyle aranızda bir sohbet açılıyor. Tıkla sohbet et özelliği hem telefonunuzda hem de WhatsApp Web’de çalışabiliyor.

WhatsApp'ın bu yeni özelliğinin kullanıldığı https://wa.me/numara bağlantı formunda numara alanına eklenen telefon numaraları, site operatörünün kullanılmasıyla Google arama sonuçlarında "Message (numara) on WhatsApp" şeklinde listeleniyor. Hal böyle olunca birçok kişinin telefon numarası, Google dizininde herkes tarafından görüntülenebiliyor. Bunun dışında arama sonuçlarındaki bağlantılara tıklayınca, kişilerin WhatsApp profil resmini görüntüleyebilmek de mümkün hale geliyor.

Uzmanlar, bu şekilde 300 bini aşkın WhatsApp kullanıcısının telefon numaralarının internete sızdığını ve Google aramalarında görüldüğünü kaydederken sızan numaraların içinde Türkiye'den de pek çok numaranın olduğu öğrenildi.

WhatsApp'ı gün içinde sık sık kullanıyorsunuz ve belirli aralıklarla da sohbet kayıtlarınızı yedekliyorsunuz. Ancak WhatsApp'ın hatası kullanıcıları fena halde kızdıracağa benziyor.

WhatsApp, konuşma boyunca yazışmalarınızı uçtan uca şifreliyor ve bu sayede güvenle görüşmelerinizi yaptığınızı düşünüyorsunuz.

Diğer yandan WhatsApp'ta bir başka sorun daha patlak verdi.Sohbet kayıtlarınızı yedekledikten sonra bu korumanın ortadan kalktığını ve kayıtlarınızın savunmasız kaldığını biliyor muydunuz?

WhatsApp'ın sohbet kayıtlarının yedeklendiği iCloud ve Google Drive üzerinde uçtan uca güvenliği yok. Yani siz konuşma kayıtlarınızı düzenli olarak yedeklerken, aslında yedeklediğiniz kayıtlarınız pek de güvenli bir ortamda saklanmıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ