USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yalçın: Kadın ekonomik yönden güçlendirilmeli

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın, 2017 yılını değerlendirdi.

Yalçın: Kadın ekonomik yönden güçlendirilmeli
27-12-2017 13:32
Google News

2017 senesinin Türkiye’nin gösterdiği büyüme performansıyla öne çıktığını belirten BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın, bununla birlikte enflasyon ve işsizlik rakamlarının da çift hanede seyrettiği bir yıl olduğunu söyledi.

Yalçın, dış ticaret açığının ilk 10 ayda yüzde 32 artarak 61 milyar dolar olması ve cari açığın da 39,3 milyar dolara yükselmesinin de risk oluşturduğunun altını çizdi.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Sanayinin en önemli sıkıntılarından biri olan, işsizlik değil işçisizlik konusu için; eğitim kalitesi ve istihdam konularındaki reformlara acilen öncelik verilmesi gerekmektedir. Çağdaş ve güncel yaklaşımları ile şekillenmiş bilimsel altyapısı kuvvetli bir eğitim sistemi ile nitelikli mesleki eğitim “özelik ile meslek liselerinin önemi ara kademe eleman bulma konusunda” öne çıkmaktadır. Kadın istihdam planları, kadınların sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmeleri, genç istihdamı üzerine yapılacak çalışmalar önceliği belirlemeli, yeni politikalar bu yönde üretilmelidir. Katma değeri yüksek üretim, inovasyon ve dijitalleşen dünya dikkate alınarak geliştirilecek reformlar bir an önce uygulamaya konulmalıdır.’’

Ülke olarak rekabet endeksinde 138 ülke arasında 55. sırada bulunduğumuzu ifade eden Yalçın, ‘’Türkiye sahip olduğu ekonomik ve sosyal altyapı ile dış yatırımcıya daha güvenilir siyasi ve ekonomik koşulları yaratabilecek, yüksek teknoloji üretimini ve dolayısı ile buna uygun eğitim sistemini kurgulayabilecek güçlü bir ülkedir. Katma değeri yüksek ürünler üretmek ve rekabet gücümüzü yükseltecek politikalar geliştirmek için sanayici, işçi, girişimci iş hayatının tüm sekmeleri geliştirilecek yeni devlet politikalarının desteği ile hep birlikte çok çalışmalıyız’’ ifadelerini kulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ