USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Gündem

Yargıtay Başkanı Cirit: "Daha iyi bir yargı sistemine doğru güvenle ilerleyebilmemiz kamuda güven oluşturmamıza bağlıdır"

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Daha iyi bir yargı sistemine doğru güvenle ilerleyebilmemiz kamuda güven oluşturmamıza bağlıdır." dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit:
05-04-2019 01:39
Google News

Kayseri Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yemek verildi. Bir düÄŸün salonunda verilen yemeÄŸe, Kayseri Valisi Åžehmus Günaydın, Yargıtay BaÅŸkanı Ä°smail RüÅŸtü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, Kayseri Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa ElitaÅŸ, Kayseri Barosu BaÅŸkanı Avukat Cavit Dursun ve davetliler katıldı.

Yemekte bir konuÅŸma yapan Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, "Yargının en üstünde birbiriyle her zaman saygı ve sevgi çerçevesinde görüÅŸen, konuÅŸan, sorunlara ortak çözümler arayan bir anlayış hakim olmamıştı. Ben bu ortamı saÄŸladıkları için Yargıtay BaÅŸkanımıza en içten dileklerimi sunuyorum. Ne zaman ‘Bir sıkıntımız var baÅŸkanım’ desek ‘Çözelim’ dedi. Biz hep birlikte sorunları çözebiliriz. Bazıları kavga etmemizi istese de kavga ederek deÄŸil, konuÅŸarak ve birbirimizle diyalog içerisinde ortak aklı oluÅŸturarak sorunları çözeceÄŸiz. Ben Türkiye’nin baÅŸaracağına inanıyorum. Türkiye’nin baÅŸarısında da özellikle siz deÄŸerli meslektaÅŸlarımızın lokomotif görev yapacağına inancım tamdır." dedi.

Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mehmet Akarca da, konuÅŸmasında, "Gerçekten yargının kurucu unsurlarından birisi olan savunma mesleÄŸini icra eden avukatlar, iddia ve karar mekanizmasında adaletin gerçekleÅŸmesi hususunda en önemli fonksiyonu icra etmektedirler. Bağımsız ve tarafsız bir yargının, hukukun üstünlüÄŸü ve hukuk devletinin hayata geçirilmesinde de en önemli rolü oynayan meslek grubu savunmayı temsil eden Barolar mensubu olan avukatlar olduÄŸuna yürekten inanıyorum. Adalet hizmetinin gerçekleÅŸtirilmesinin en önemli teminatlarından olan avukatlarımızın mesleki koÅŸullarının çok daha iyi hale getirilmesi için Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanımızın çok büyük bir gayret gösterdiÄŸine bizler tanıklık etmekteyiz. Yargıtay BaÅŸkanımızla, Adalet Bakanımızla birlikte kendilerine her konuda yardımcı olma arzusu içerisindeyiz. Demokrasinin, hukuk devletinin ve adaletin güçlü bir ÅŸekilde yeniden tesisi için barolarımızın ve Türkiye Barolar BirliÄŸi'nin bu çabalarına gönülden destek veriyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Daha iyi bir yargı sistemine doÄŸru güvenle ilerleyebilmek için kamuda güven oluÅŸturulması gerektiÄŸini dile getiren Yargıtay BaÅŸkanı Ä°smail RüÅŸtü Cirit ise, "Yargının kurucu unsurundan biri olan avukatlık mesleÄŸini icra eden çok deÄŸerli meslektaÅŸlarımın taşıdıkları yüksek sorumluluk bilinci adaletin en önemli güvencelerinden biri olmuÅŸtur. Adalete iliÅŸkin her konu toplumun meÅŸru ilgi alanı içinde olup toplumsal uzlaÅŸma ve ortak akıl ile kurulan ve yaÅŸatılan bir yargı sisteminin daha iyi iÅŸleyeceÄŸi ve daha iyi sonuçlar doÄŸuracağı açıktır. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüÄŸü, kuvvetler ayrılığı gibi evrensel ilkelerin baÅŸarılı olması ve bu deÄŸerler sisteminin iÅŸlemesi için hepimize önemli görevler düÅŸmektedir. Daha iyi bir yargı sistemine doÄŸru güvenle ilerleyebilmemiz, toplumu yakından ilgilendiren meseleleri kamuoyu önünde ÅŸeffaf ve ön yargısız bir ortamda tartışabilmemize ve toplumda güven oluÅŸturmamıza baÄŸlıdır. Yargı sisteminin en önemli güvencelerinden birisi olan avukatların adaletin gerçekleÅŸtirilmesinde taşıdıkları sorumluluk bilincinin bundan sonra da devam edeceÄŸine iliÅŸkin sarsılmaz inancımla 5 Nisan Avukatlar Günü’nde büyük fedakarlıklarla ifa ettiniz görevleriniz de baÅŸarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ