USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yatağa, fırına, ayakkabılığa bile patlayıcı tuzaklamışlar

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin vatandaşların terk ettiği evlerini kullandıktan sonra fırına, çöp kutusuna, yatakların arasına, dondurucuya, ayakkabılığa, kapı arkasına ve okul çantasına tuzakladığı çok sayıda el yapımı patlayıcı belirlendi. Teröristlerden temizlenen mahallelerdeki evleri tek tek kontrol eden güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları imha edip evleri vatandaşların yaşamına uygun hale getiriyor

Yatağa, fırına, ayakkabılığa bile patlayıcı tuzaklamışlar
28-01-2016 19:02
Google News


 
Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütü PKK  mensuplarına yönelik operasyonlarda, teröristlerce fırına, çöp kutusuna,  yatakların arasına, dondurucuya, ayakkabılığa, kapı arkasına ve okul çantasına  tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan teröristlerin bölgeden arındırılması,  barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması, el yapımı patlayıcıların imha  edilmesi amacıyla başlatılan Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu"  başarıyla tamamlanırken, Cizre'deki "ŞehitJandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak  Demirci Operasyonu" ise sürüyor.

İki ilçede şu ana kadar 591 teröristin etkisiz hale getirildiği  operasyonlarda vatandaşların güvenlik endişesiyle terk ettiği, teröristlerin üs  olarak kullandığı evlerde güvenlik güçlerince arama ve inceleme yapılıyor.

EVLER VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN PATLAYICILARDAN TEMİZLENİYOR

Güvenlik güçleri yaptıkları kontrollerde, teröristlerin üs olarak  kullandıkları evleri terk ederken fırına, mutfak tezgahına, çöp kutusuna,  yatakların arasına, dondurucuya, ayakkabılığa, kapı arkasına ve okul çantasına  tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirdi.

Bu kapsamda asker ve polis ekiplerince Cizre'de bin 26, Silopi'de de  838 el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince tespit edildi.

Teröristlerden temizlenen mahallelerdeki evlerin tek tek kontrolünü  yapan güvenlik güçleri, infilak etmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden  olabilecek tuzaklanan patlayıcıları imha edip, evleri vatandaşların yaşamına  uygun hale getiriyor.

Teröristlerin patlayıcıların kapı açıldığı anda patlayacak şekilde  ateşleme düzeneğini bir iple veya kablo ile evin giriş kapısı ile odaların  kapısına bağladığı, evdeki eşyalara tuzaklanan patlayıcıların ise müdahalede  infilak edecek şekilde tuzaklandığı belirlendi.

Patlayıcıların, terör örgütü üyelerince hücre evlerinde hazırlandığı  öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ