USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yeni İnegöl Kapalı Semt Pazarı’nın temeli atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerine hizmet verecek Yeni İnegöl Kapalı Semt Pazarının temel atma töreni gerçekleştirildi. Kapalı pazaryerinin Ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

Yeni İnegöl Kapalı Semt Pazarı’nın temeli atıldı
08-04-2017 17:22
Google News

İnegöl’ün 21 merkez ve 95 kırsal mahallesinin tamamına bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Yeni İnegöl bölgesi olarak adlandırılan bölgede kapalı semt pazarı oluşturmak üzere çalışmalara başladı. 4176 m2 alanda 550 tezgah ile Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerine hizmet verecek Yeni İnegöl Kapalı Semt Pazarının temel atma töreni Cuma günü 17.00’da gerçekleştirildi. Törene ilçe protokolünün ilgisi de yoğun oldu.

İNEGÖL TURİZMLE İHYA OLACAK

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün 116 mahallesinin tamamına dokunmaya, temas etmeye, İnegöl’ün ekonomisine hız vermeye, yön vermeye, mobilyasından turizme, köftesinden kaplıcasına kadar bu işlere para harcamaya çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda yapılan faaliyetlerden söz eden Aktaş, “Şuanda Azerbaycan’da fuarda arkadaşlarımız. Geçen hafta Bursa’da, önceki hafta Ankara’da fuardaydılar. Ocak ayında Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan EMITT’teydiler. Hep söylüyorum, özellikle son 1 yıldır ifade ediyorum inşallah İnegöl bir turizm şehri olacak. Turizmle, bacasız sanayiyle İnegöl ihya olacak. Ama takdir edersiniz ki bu alt yapıyı, zemini hazırlamak gerekiyor” dedi.

İLK GÜNKÜ AŞKLI ÇALIŞIYORUZ

İnegöl’de birçok ilkleri başardıklarının da altını çizen Aktaş, “Birçok ilkleri başardık. İlk ilçe kent müzesini, ilk mobilya müzesini, ilk mobilya ihtisas organize sanayi bölgesini, tarım sektöründe ilk marka tescilli İnegöl Ala’sını yani ayçekirdeğini ve İnegöl turizminin merkezi olacak DOSTUM projesini kalkınma ajansından aldığımız destekle gerçekleştirdik. 13 yıl oldu. Ekibimizle birlikte yorulmadan, durmadan, ilk günkü aşkla, heyecanla koşuyoruz. Her ne kadar bazıları Doğubayazıt’a sürüldü deseler de biz halimizden memnunuz. Oraya da hizmetlerimizi götürüyoruz, oraya da temas etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

AKHİSAR ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Temelini attıkları ve Akhisar, Baykoca ile Huzur Mahallelerine hizmet edecek kapalı pazaryerinin 4 milyon TL’ye mal olduğunu da hatırlatan Aktaş, “Burada hayata geçireceğimiz semt pazarımız 4 milyon TL’ye mal olacak olan çok güzel bir organizasyon olacak. Akhisar ve Baykoca Mahallelerimizle birlikte aynı zamanda Huzur Mahallemize de hitap etmiş olacak. Bildiğiniz gibi Baykoca yeni teşekkül eden bir mahalle. Osmanlı’nın ilk şehidi olan Osmangazi’nin yeğeninin adını verdik. Merkezdeki 21. Mahallemiz oldu. Tabi yavaş yavaş burada hizmetler hayat buluyor. Suyuyla, kanalizasyonuyla, yoluyla birçok şeyi burada hayata geçirmeye çalıştık. İnşallah bittikten sonra modern bir Pazar yeri olacak. Tabi burada birçok çalışmalar da daha önce yapıldı. Gençlik Merkeziyle, irtibat noktalarıyla, futbol sahalarıyla, semt sahalarıyla, bilgi kültür evleriyle, doğalgaz getirildi, alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapıldı. Şimdi Akhisar’da çok mükemmel bir proje daha yükseliyor. Yakın zamanda temelini attık Masal Köyü parkı. Akhisar’ı müthiş bir çekim merkezi haline getirecek. Çünkü insanlar çocuklarını oraya getirmek zorunda kalacaklar. Kullanılacak malzemeleri Ankara’da hazırlanıyor şuanda. Bir taraftan da parkın alanı hazırlanmaya çalışılıyor. O alışılagelmiş parklardan çok farklı olarak hayat bulacak” açıklamalarında bulundu.

YENİ PAZARYERİ 550 TEZGAHLA HİZMET VERECEK

Başkan Aktaş, yapımına başlanan pazaryeri hakkında teknik bilgiler vererek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Buradaki kapalı Pazar yerimiz hakkında da bilgi vermek istiyorum. 3944 m2 çelik çatılı, 232 m2 idari bina olmak üzere toplam 4176 m2 alandan oluşmakta. 550 tezgah alanına sahip. İdari binamızda zabıta noktamız, mescit, bebek bakım odası ve tuvaletler mevcut. Vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için ayrıca açık bir otoparkımız olacak. 3 mahallemize hitap edecek. Ancak mahallelerin gelişimlerine göre yeni yeni Pazar yerleri muhakkak yapılır. Ben özellikle projelendirilmesinden yapımına kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eylül sonu veya Ekim ayının başında da açılışını yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda bu alan farklı amaçlar için de kullanılacak. Nihayetinde kapalı güzel bir mekan olacak. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bölgedeki büyük bir ihtiyacı da görmüş olacak.”

CUMHUR NE DERSE O OLACAK

Konuşmasının sonunda 16 Nisan’da yapılacak referanduma değinen Aktaş, “Önümüzde 16 Nisan’da yapılacak bir referandum var. Neticenin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyoruz. Ben de hem bir Belediye Başkanı olarak aynı zamanda AK Parti’nin bir mensubu olarak da fabrika fabrika, esnaf esnaf gezmeye, bu manada dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Bunun bir parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu, Türkiye’nin ayağındaki prangalardan sıyrılmak için önemli bir araç olacağını ve artık tabir yerindeyse otobana çıkı çok daha hızlı yolumuza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Cumhurun görüşünün artık gerçek manada sandığa yansıdığını ve cumhur ne derse onun olacağı bir sistemin referandum aracılığıyla hayat bulacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM AKÇA; “İNEGÖL BELEDİYESİ ZOR OLANI BAŞARIYOR”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmalarının ardından İnegöl Kaymakamı Ali Akça da kürsüye çıkarak vatandaşlara hitap etti. İnegöl Belediyesi’nin zor olanı başardığını belirten Kaymakam Akça, “Belediyeler, belediye sınırları içerisinde yaşayan insanların mahalli nitelikteki müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, yerine getirmek için oluşturulmuş kamu kurumlarıdır. Belediyelerin yaptığı hizmetler kamu hizmetleridir. Ama hayatında bir yönü vardır. Değişim, dönüşüm ve gelişim. Dolayısıyla belediyelerin yaptığı hizmetleri de bu hayatın en önemli gerçeği olan değişimden, dönüşümden ayrı düşünemezsiniz. Hayat değiştikçe, hayat dönüştükçe belediyelerin sunduğu hizmetlerin niteliği de değişmekte. İnsanlar her geçen gün daha bir konforu rahatı arzu eder hale gelmekte. Belediyeler hemen hemen aklınıza gelecek her konuda hizmet sunmakta. Belediyeler Pazar yerleri kurmakta ama insanlar açık Pazar yeri yerine daha rahat alışveriş yapacağı, satıcıların daha rahat satış yapacağı kapalı yerler arzu etmekte. Dolayısıyla belediyeler de bu isteklere yönelik olarak kendi hizmetlerini dönüştürmekte. Bu hizmetler de dönüşürken belediyenin altından kalkması gereken bir durum daha var. O da ortalama her yıl 6 bin civarında nüfus artışı oluyor İnegöl’de ve bu yeni gelen insanların ihtiyaçlarına da yönelik hizmetler sunmak. Bu insanları da yönetmek mecburiyetinde. Bu her kurumun altında kalkacağı bir yük değil. Ama ben hem bir hizmet alan vatandaş olarak hem de Kaymakam olarak gözlemliyorum, yeri geldiğinde ortak oluyorum hizmetlerin sunumuna. Şunu söyleyebilirim; İnegöl Belediyesi gerçekten zor olanı başarıyor. Ben öncelikle Başkanımıza ve belediye çalışanlarının hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hizmetin de şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ