USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yeni ‘uydukent’ yürürlüğe giriyor!

Nilüfer Belediyesi’nin 2014 yılında ‘EkoKent’ adıyla uygulamaya geçirmek istediği uydukent, 4 kez ret eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’den nihayet vize alıyor.

Yeni ‘uydukent’ yürürlüğe giriyor!
07-03-2018 14:04
Google News

SERKAN İNCEOĞLU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, elde hazır duran yeni planlama için belirli koşullarla anlaştılar.

Süreç, hızlı işledi.

İlçe belediyesi, teknik kadroları ile idari ve imar ve bayındırlık komisyonu çalışmalarına süratle başladı ve kendi meclisinden yeniden karar çıkarttı.

İlk başlangıçta daha geniş bir alana öngörülen yeni yerleşim, Görükle’nin sınırlarında kalmak kadıyla da, Göçmen Konutları ile Kayapa arasına, 600 hektara çekildi.

Kamuoyunda, yüksek binaların yapımına neden olacağı gerekçesiyle ‘Dubai Planı’ olarak da tanımlanan yeni gelişim bölgesinde, böyle bir yapılaşma yüksekliğinden vazgeçildi.

Binalar, 4, 6 ve 8 katla sınırlandılırken, kat sayısı  ne kadar aşağıda tutulursa, kamuya terkin oranı da aynı oranda düşük tutulacak.

150 bin nüfus, burada yaşayacak!

Anımsanacağı üzere…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, batıda ileri teknoloji odaklı yeni bir sanayi süreciyle beraber, yeni uydukent ihtiyacından söz etmişti.

İlçe belediyesinin meclisine yeniden taşınan uydukentin yeni planı, geçen ay ve bu kez oybirliğiyle karara bağlandı.

Vize gözüktü!
Şimdi…

‘Yeni adıyla 1/1000 Ölçekli Batı Gelişme Alanı Uygulama Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki gündeminde olacak.

Kabul edilerek…

Yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İnşaat sektörü, kentsel dönüşümdeki yeni yönetmelik ve proje durduran davalar nedeniyle endişeli ve sıkınıtlı süreç yaşarken, Nilüfer’deki yeni uydukent, hareket getirecek.

Siyaseten…

Aktaş ile Bozbey arasındaki uzlaşı da, Bursa’nın beklentileri açısından, olumlu bir gelişme olarak dikkati çekiyor.

Bursa Medyası’nın, yerel yönetimler alanındaki deneyimli kalemi, başarılı gazeteci Serkan İnceoğlu, kentin gündemini tutan bursa.com’un yazarları arasına katıldı.

İnceoğlu, Bursa’nın 4 yıldır kent gündemini meşgul eden; Nilüfer’deki yeni uydukentin, nihayet vize alacağını, sürecin nasıl oluştuğunu ve geliştiğini, bugünkü ilk makalesiyle kamuoyuna açıklıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ