USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yıldırım Belediyesi'nden kadın girişimcilere destek

-BURSA’da, Yıldırım Belediyesi kadınların üretime dahil olarak ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkı sağlamak için 2 yılda 12 kadın kooperatifi ve 22 kadın girişimcilik merkezi açtı.

Yıldırım Belediyesi'nden kadın girişimcilere destek
24-08-2023 14:46
24-08-2023 17:59
BURSA
Google News

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-BURSA’da, Yıldırım Belediyesi kadınların üretime dahil olarak ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkı sağlamak için 2 yılda 12 kadın kooperatifi ve 22 kadın girişimcilik merkezi açtı.

‘Güçlü kadın güçlü toplum’ sloganıyla kadınlara yönelik önemli projelere imza atan Yıldırım Belediyesi 2021 yılından bu yana ilçeye 4’ü tarımsal  7’si ticari olmak üzere 11 kadın kooperatifi kazandırdı ve 22 kadın girişimcilik ve eğitim merkezini hizmete sundu.Yıldırımlı kadınlar, verilen eğitimler ile meslek sahibi olurken ev ekonomilerine de katkı sunma imkanı buluyor. Ülkelerin gelişmişlik ve kalkınma düzeyinde kadınların önemli bir yerinin olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Kadınların sosyal yaşamdaki rolünün etkinleştirilmesi adına kadın kooperatiflerinin iyi bir noktaya geldiğini görüyoruz. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak ilçemizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerimizin ve girişimcilik ve eğitim merkezlerimizin sayılarının artmasına katkıda bulunurken, kadınlarımıza verdiğimiz desteği de her geçen gün artırmaya çalışıyoruz. İlçemize 2021 yılı mart ayından bu yana 12 kadın kooperatifi, 22 kadın girişimcilik ve eğitim merkezi kazandırdık” dedi.

‘KOOPERATİFÇİLİĞİ DESTEKLİYORUZ’

Güçlü, marka değeri yüksek, üretimde söz sahibi bir Yıldırım hedefine kadınların desteğiyle ulaşılabileceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Dünyada kadınların desteği, emeği olmadan başarıya ulaşmış hiçbir proje hiçbir çalışma yoktur. Kadınlarımıza yeni imkanlar oluşturacak, farklı bakış açıları kazandıracak, onların gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz ifadelerini kullandı. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ