USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yıldırım, kültürel değerlerine sahip çıkıyor

Ünlü Türk Ozanı Aşık Sümmani, Yıldırım Belediyesi tarafından ‘100 yıllık miras’ etkinliği ile anıldı.

Yıldırım, kültürel değerlerine sahip çıkıyor
07-02-2017 17:03
Google News

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen '100 Yıllık Miras' programında ünlü Türk Ozanı Aşık Sümmani, ölümünün 102. yılında eserleri ile yad edildi.

Milli ve manevi değerlere sahip çıkarak geleceğe aktarılmasına, unutulmaya yüz tutan kültürel mirası ayakta tutan Yıldırım Belediyesi, birbirinden anlamlı etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘100 Yıllık Miras' Aşık Sümmani’yi anma gecesine Sümmani’nin torunları Hüseyin Sümmanioğlu, Köksal Sümmanioğlu ve Emrah Sümmanioğlu’nun yanı sıra Doç. Dr. Abdulkadir Erkal, Mehmet Çil, Yılmaz Şenlikoğlu ile ozanlar Erol Ergani, Aşık Temel Turabi, Ababekir Zaman, İsrafil Taştan, Mustafa Aydın, Ertuğrul Ataç, Mevlüt Mertoğlu, Ali Serhati, Zafer Kazancı, Yahya Ergül, Fuat Çakıroğlu, Musa Yazıcı, Aşık Yılmazer ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte Aşık Sümmani’nin yaşamı ve eserleri hakkında bilgi verildi.

Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği ve geleneksel atışmaların yanı sıra Sümmani’nin eserlerinin seslendiren aşıklar izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

15 Temmuz'da yaşanan hain darbe teşebbüsü sonrasında bestelediği türküyü seslendiren Aşık Fuat Çakıroğlu, salonu dolduran Yıldırımlılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Programın sonunda Türk kültürünün önemli bir değeri olan Aşık Sümmani’nin Yıldırım'da yaşatılmasından ve ozanlık geleneğine sahip çıkılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren ozanlar, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkürlerini sundular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ