USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yıldırımlı servis şoförlerine eğitim semineri

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Özbay Eğitim Kurumları ile birlikte düzenlediği eğitim seminerleri kapsamında Yıldırım ilçesinde bulunan tüm servis şoförlerine eğitim verildi.

Yıldırımlı servis şoförlerine eğitim semineri
01-02-2018 15:35
Google News

Yıldırım ilçesi genelinde görev yapan servis şoförleri Resmi Gazete’de yayımlanan  “Okul Servis Araçları Yönetmeliği” uyarınca taşıma mevzuatı, görev ve sorumlulukları ile iletişim becerileri ve davranış kuralları konularında zorunlu eğitim aldı. Eğitim seminerlerine sosyal sorumluluk kapsamında katkı sağladıklarını ifade eden Özel Özbay Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurs Müdürü Simge Kaya, “Son dönemde okul servisi sürücülerinin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla ülke genelinde eğitim programı başlatıldı. Zorunlu eğitim kapsamında biz de Yıldırım ilçesinde görev yapan tüm servis şoförlerine eğitim veriyoruz” dedi.

Seminerde “Sürüş Psikolojisi” konularında bilgi deneyimlerini Uzman Psikolog Özgür Baştürk Kahveci, “Trafik Sistemi ve Trafik Güvenliği” ve “Güvenli Araç Kullanımı” konularında Trafik Eğitmeni Cem Ermeney’in katılımcıları bilgilendirdiğini belirten Kaya, şunları söyledi:

YÜZLERCE ŞÖFÖR KATILDI

 “Yıldırım’da görev yapan 200’den fazla servis şoförünün katıldığı eğitimler yaklaşık 1 hafta sürdü.  Kurum olarak kamunun hassasiyet gösterdiği böylesine anlamlı bir eğitim projesine katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Şoförlerimizin günlük yaşamda sürekli karşılaştıkları durumları dikkate alarak bilgilerini tazeledikleri bir program oldu. Amacımız; şoförlerin sosyal çevreleri ile iletişimleri pozitif yönde kurabilmelerini sağlamanın yanı sıra trafik güvenliğine dair gerekli önlemleri almalarını ve güvenli araç kullanmalarına katkıda bulunmak. Son dönemlerde birçok özel turizm şirketinde de yasal zorunluluk kapsamındaki eğitimler dışında çeşitli konularda eğitim talepleri ile karşılaşıyoruz.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ