USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Yıldırım’da Dursun Ali Erzincanlı coşkusu

Bursa’da Ramazan ayı etkinliklerinde ünlü isimleri ilçe sakinleriyle buluşturan Yıldırım Belediyesi, şiirleriyle gönülleri titreten Şair Dursun Ali Erzincanlı'yı konuk etti.

Yıldırım’da Dursun Ali Erzincanlı coşkusu
02-06-2017 21:11
Google News

Bursa Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı'nda düzenlenen programda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı eşlik ederken etkinliğe ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi konuşma yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, her sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da önemli etkinlikler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Değerli sanatçımız Dursun Ali Erzincanlı’ya, gönlünün derinliklerinden seslendirdiği şiirleriyle bizlere unutulmaz bir manevi atmosfer oluşturduğu için teşekkür ediyorum" dedi. 

Şırnak’ın Şenoba beldesinde yaşanan helikopter kazasında 13 askerin şehit olması nedeniyle duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan Edebali, “Şırnak’ta yaşanan elim kaza sonucu 13 askerimizin şehit olduğu haberi yüreğimizi dağladı. Vatanın toprağının her yanında ülkemizin bekası ve huzuru için görev yapan askerlerimizi kaybetmek derin üzüntüye neden oldu. Bu vesile ile mübarek Ramazan ayında şehadete yürüyerek ebediyete intikal eden vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

'MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ'

Ramazan’ın maneviyatını düzenledikleri etkinliklerle ilçe sakinlerine yaşatmayı amaçladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kutsal ayda ibadetlerimizi gerçekleştirmenin yanında değerlerimizi ve kültürümüzü muhafaza edecek etkinlikler de düzenliyoruz. Çünkü hayatın akışı içerisinde inançlarımızı, kültürümüzü ve değerlerimizi bizden sonraki kuşaklara aktaracak imkânlar oluşturmamız gerekmektedir. Bizler de düzenlediğimiz etkinliklerle yardımlaşmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı, kadim medeniyetimizden devraldığımız emanetle yarınları inşa edecek olan gelecek nesillere aktarıyoruz" diye konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU 

Yıldırım'ın manevi değerlerini muhafaza etme anlamında önemli bir konumda olduğunu aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Özellikle çocuklarımızın manevi değerlerimizi benimseyen bireyler olarak yetişmeleri geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Bu anlamda Ramazan ayı da ailelerin aynı sofrayı paylaşmaları, dededen toruna herkesin aynı iklimi yaşaması ve gönül birliğinin sağlanması adına büyük anlam taşıyor. Yıldırım’daki doğal güzelliklerimiz, tarihi birikimimiz, kültürel çeşitliliğimiz ve insani değerlerimiz bizi diğer şehirlerden bir adım önde kılıyor. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin birlikte idrak ettiğimiz mübarek Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Programda sahne alan ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı, özellikle Hazreti Muhammed’in hayatı hakkında anlattığı hikâyeler ve okuduğu şiirlerle büyük beğeni topladı. Ramazanın manevi iklimini yaşatan şiirlerinin yanı sıra Erzincanlı, okuduğu 40 Yaşındasın, Sen Yoktun, Gelseydin ve Uhud gibi şiirleriyle seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Programın sonunda izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutulan Dursun Ali Erzincanlı, böylesine coşkulu bir ortamda Ramazan atmosferini Yıldırım’ın değerli insanlarıyla paylaşma imkânı sunan Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ