USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yıllardır ihalelerde usulsüzlük mü yapılıyor?

MEB bünyesinde Çankaya ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde toplam 6.2 milyon TL’lik farklı ihalelerin ayrı adlarla kurulan aynı aileye ait şirketlere usulsüz şekilde verildiği iddialarına ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden gelen açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soru önergesi olarak döndü.

Yıllardır ihalelerde usulsüzlük mü yapılıyor?
20-04-2016 21:06
Google News

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamada; kendi döneminde devletin ilk kez kar etmeye başladığını, şirketlerin Ankara’yı bölüşme işlerinin bozulması nedeniyle bu iddiaların ortaya çıktığını ve ihaleleri alan aynı aileye ait şirketlerin Pursaklar, Keçiören, Bala ve Mamak gibi büyük ilçelerdeki ihaleleri de sürekli aldığını söylemişti. Bu açıklama karşısında TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Dr. Ceyhun İrgil, Bakan Avcı’ya “Bu ilçelerde de mi usulsüz ihaleler yapılmıştır?” diye sordu.

Mehmet Yılmaz’ın göreve gelmesinden bu yana kaç ihale yapıldığını, bu ihalelerin her birinden devletin ne kadar kar ettiğini de soran Dr. İrgil ayrıca “Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü ileri sürülen iddiaların nedenini “şirketlerin Ankara’yı bölüşme işlerinin bozulması” olarak gösterdiğine göre MEB bünyesinde yıllardır ihalelerde usulsüzlük mü yapılmaktadır?” dedi.

BEŞ ÖNERGE VERMİŞTİ

Önceki gün de beş ayrı soru önergesi veren CHP’li milletvekili, yapılan ihaleler ve yöntemleri, hangi firmaların kaç TL teklifle ihaleyi kazandıkları konularını ayrıntılarıyla sorarak Bakan Avcı’dan yanıt istemişti. İhalelerdeki usulsüzlüklere ilişkin açılan soruşturmaların neden hemen kapatıldığını, Sayıştay raporunun sümenaltı edilip edilmediğini, Bakanlıkta kimlerin bu konuda soruşturma yapılmasının önüne geçtiğini ve yetkisini kullandığını, bu kişilere söz konusu şirketler tarafından para aktarılıp aktarılmadığını sormuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ