USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili yeni gelişme!

Darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunan 8 darbeci subay bir kez daha hakim karşısına çıkarıldı. Yunanistan, 8 darbecinin Türkiye'ye iadesini reddetti!

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili yeni gelişme!
26-01-2017 19:11
Google News

Darbeci subaylar nihai karar açıklanması bekleniyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’a kaçan ve iltica talebinde bulunan 8 darbeci subay bugün bir kez daha hakim karşısına çıkarıldı. TSİ 16:00 sıralarında başlaması beklenen duruşma için Atina Yüksek Mahkemesine getirilen darbeci subayların kelepçesiz olması dikkat çekti. Darbeci subaylar hakkında Türkiye’ye iade edilip edilmemesi hakkında Yunanistan kararını verdi. Darbeciler Türkiye'ye iade edilmeyecek...

Darbeci subaylar hakkındaki nihai kararın 23 Ocak’ta açıklanması bekleniyordu. Ancak bir hakimin kaza geçirmesi, diğer 2 hakimin de kesin görüş bildirmemeleri nedeniyle duruşma bugüne ertelenmişti.

İSTANBU'DA TUTUKLAMA KARARI

Bu arada Yunanistan’daki darbeciler için İstanbul’da tutuklama kararı çıktı.

Yunanistan’ın iade kararı vermediği darbeci askerler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine mahkemece tutuklama kararı çıkarıldı.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 darbeci asker için Türkiye’ye iade talebini reddetmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, İstanbul 12’inci Sulh Ceza Hakimliği 8 asker hakkında tutuklanma kararı çıkardı.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ