USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Zihinsel engellilerin sorunları Meclis’te

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, önümüzdeki on yılda artacağı öngörülen zihinsel engelliliğin nedenlerinin saptanıp erken tanı, uygun tedavi ve eğitim yöntemlerinin belirlenmesi için bir Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Zihinsel engellilerin sorunları Meclis’te
04-12-2015 12:21
Google News

Ülkemizde zihinsel engelli bireylerin sıklığını tam olarak bildiren verilerin bulunmadığına dikkat çeken Dr. İrgil, genel hesaplamalara göre bu sayının günümüzde 1.5 milyon civarında olduğunun tahmin edildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Gerekli önlemlerin alınması, ailelerin bilinçlendirilmesi, enfeksiyon kaynaklı hastalıklara karşı koruma programları oluşturulması önemlidir. Özel projeler geliştirmek ve uygulanabilir hale getirilebilmek zihinsel engellileri sağlıklı ve kaliteli bir yaşama kavuşturabilmek gerekir. Bunun araştırılması için konuyu Meclis’e taşıdık.”

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne de işaret eden Dr. İrgil, “Türkiye’nin bu sözleşmede imzası bulunduğunu unutmamalı” dedi.

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre; “Taraf Devletler zihinsel ya da bedensel özürlü çocukların saygınlıklarını güvence altına alan, özgüvenlerini geliştiren ve toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarını kolaylaştıran şartlar altında eksiksiz bir yaşama sahip olmalarını kabul ederler” demektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ