USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Zlatan'ın Şampiyonlar Ligi kabusu!

Aktif futbolcular içerisinde dünyanın en iyileri arasında gösterilen Zlatan İbrahimoviç, gittiği her takımda şampiyonluk yaşasa da bir türlü Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu göremedi.

Zlatan'ın Şampiyonlar Ligi kabusu!
14-04-2016 15:45
Google News

35 yaşına girecek olan İsveçli futbolcu daha kaç sezon üst düzey futbol oynayabilir bilemeyiz ancak bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'nde hangi takımda, hangi sezonda nereye kadar gidebildi ona bir göz atmak istedik.  

1. Ajax: 2002-2003 Sezonu: Çeyrek Final

Zlatan Ibrahimovic

​2001-2002 sezonunda Hollanda Ligi'ni şampiyon tamamlayan Ajax, bir sezon sonra doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde yer alma hakkını elde etti. 

İlk turda İnter, Lyon ve Rosenborg ile eşleşen Ajax, iki maçta da Lyon'u yendiği için Lyon ile aynı puanda grubu tamamlamasına rağmen ikili averajla ikinci tura yükseldi.

İkinci turda Valencia, Arsenal ve Roma'nın olduğu grubu 6 maçta aldığı 1 galibiyet ve 5 beraberlikle ikinci sırada tamamladı ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Milan ile karşılaşan Ajax, 0-0 rövanşında deplasmanda rakibine 90. dakikada yediği golle 3-2 mağlup oldu ve elendi.

2. Ajax: 2003-2004 Sezonu: 1. Tur

Swedish Zlatan Ibrahimovic of Ajax Amste

​Bir önceki sezonda Hollanda Ligi'ni 2. sırada bitirdiği için Play-Off oynamak zorunda kalan Ajax, Avusturya'nın Grazer AK takımı ile eşleşti. 

İki maçın da 90 dakikası 1-1 sona erince uzatma dakikalarına geçildi ve Ajax, rakibinin 9 kişi kalmasını iyi değerlendirerek uzatma dakikalarda bulduğu golle Şampiyonlar Ligi'ne kalma başarısını gösterdi.

H Grubu'nda Milan, Celta Vigo ve Club Brugge ile eşleşen Ajax, 6 maç sonunda topladığı 6 puanla grup sonuncusu oldu ve elendi. 

3. Juventus: 2004-2005: Çeyrek Final

Juventus' Sweden foward Zlatan Ibrahimov

​Ajax'tan sonra İtalya macerası başlayan ve Juventus'a transfer olan İbrahimovic, takımı ile doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etti. 

Bayern Münih, Ajax ve Maccabi Tel-Aviv ile aynı grupta yer alan Juventus, ilk 5 maçını 1-0 kazandı ve son maçında 1-1 berabere kalarak 16 puanla grup lideri olarak bir üst tura yükseldi.

Bir sonraki turda Real Madrid ile eşleşen Juventus, deplasmanda 1-0 kaybettiği maçın rövanşını 2-0 kazandı ve çeyrek finalde Liverpool'un rakibi oldu. 

Deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden Juventus, rövanşta rakibi ile 0-0 berabere kalınca elendi.

4. Juventus: 2005-2006: Çeyrek Final

Juventus' forward Zlatan Ibrahimovic con

​Bir önceki sezonu şampiyon tamamlamasıyla Juventus doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı ve grup maçlarında Bayern Münih, Club Brugge ve Rapid Wien ile eşleşti. 

Grubunu 15 puanla lider tamamlayan Juventus, ikinci turda Werder Bremen ile eşleşti. Deplasmandaki maçı 3-2 kaybetmelerine rağmen rövanşı 2-1 aldılar ve çeyrek finale yükseldiler.

Çeyrek finalde Arsenal deplasmanından 2-0 mağlup dönen Juventus, rövanşta 0-0 berabere kalınca elendi. 

. İnter: 2006-2007: İkinci Tur

Inter Milan v Messina

​İtalya'da patlak veren şike olayı ve Juventus'un küme düşürülmesi ile İnter'in yolunu tutan İbrahimoviç, yine doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne kaldı ve grup maçlarında Bayern Münih, Spartak Moskova, Sporting Lizbon 'un bulunduğu grubu ikinci sırada tamamladı. 

İkinci turda Valencia ile karşılaşan İnter, sahasında 2-2, deplasmanda 0-0 berabere kalarak turnuvaya veda etti. 

6. İnter: 2007-2008: İkinci Tur

Inter Milan v Lazio

​İnter'in İtalya Ligi'ni domine ettiği dönemlerde yine grup aşamasında turnuvaya katılan İnter, grupta Fenerbahçe, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova ile eşleşti. 

İlk maçta Kadıköy'de Fenerbahçe'ye Deivid De Souza'nın golüyle yenilseler de kalan 5 maçı da kazandılar ve lider olarak üst tura çıktılar.

Bu turda Liverpool ile eşleştiler. Deplasmanda 2-0, kendi sahalarında 1-0 yenildiler ve elendiler. 

7. İnter: 2008-2009: İkinci Tur

Inter Milan's Swedish forward Zlatan Ibr

​Üst üste 3. sezonda İnter ile Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Zlatan İbrahimoviç, ilk turda Panathinaikos, Anorthosis ve Werder Bremen'in bulunduğu grupu Panathinaikos'un ardından ikinci sırada bitirdi. 

İkinci turda Manchester United ile eşleşen Juventus, sahasında 0-0 biten maçın rövanşında rakibine 2-0 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. 

8. Barcelona: 2009-2010: Yarı Final

Barcelona's Swedish forward Zlatan Ibrah

​Başarılı geçen İtalya kariyerinin ardından Barcelona'ya transfer olan İbrahioviç, takımı ile birlikte F Grubu'nda İnter, Dynamo Kiev ve Rubin Kazan'a karşı mücadele etti. 

11 puanla grubu lider tamamlayan Barcelona, ikinci turda Stuttgart'ı 1-1 ve 4-0 ile geçti ve çeyrek finalde Arsenal'in rakibi oldu. 

Deplasmanda 2-2, Camp Nou'da 4-1'lik skorlarla yarı finale yükselen Barcelona, grup maçlarında eşleştiği İnter ile yarı finalde bir kez daha karşı karşıya geldi. 

Deplasmandaki maçı 3-1 kaybeden Barcelona, evindeki maçı 1-0 kazanmasına rağmen elendi. 

9. Milan: 2010-2011: İkinci Tur

AC Milan's Sweden forward Zlatan Ibrahim

​Bir yıllık bir aranın ardından yeniden Çizme'ye dönen İbrahimoviç, ikinci tur hakkını son maçta elde etti. Real Madrid sahasında Ajax'ı 2-0 ile geçip Milan da sahasında Auxerre'i aynı skorla geçince grubu ikinci sırada bitiren Milan, bir sonraki turda Tottenham Hotspur ile eşleşti. 

İlk maçta sahasında rakibine 1-0 mağlup olan Milan, ikinci maçta rakibi ile golsüz berabere kalınca elendi. 

10. 2011-2012: Milan: Çeyrek Final

AC Milan's zlatan Ibrahimovic reacts dur

​Milan'daki son sezonunda grupta Barcelona, Viktoria Plzen ve BATE Borisov ile karşılaşan Milan, 9 puanla grubu 2. sırada tamamladı.

İkinci turda Arsenal ile karşılaşan Milan, sahasında oynadığı ilk maçı 4-0 kazandı. İkinci maçta ezel terleri döken Milan, 3-0 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükseldi ve Barcelona'nın rakibi oldu.

Sahasındaki ilk maçta rakibini geçemeyen ve 0-0 berabere kalan Milan, ikinci maçı deplasmanda 3-1 kaybetti ve elendi.  

11. 2012-2013: Paris Saint Germain: Çeyrek Final

FBL-FRA-LIGUE1-BREST-PSG

​İtalya kariyerini sona erdiren İbrahimoviç, Paris Saint Germain ile birlikte Porto, Dinamo Kiev ve Dinamo Zagreb'in de bulunduğu A Grubu'nu lider tamamladı.

İkinci turda deplasmanda Valencia'yı 2-1 yenerken, kendi sahasında oynadıkları ikinci maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldılar ve çeyrek finale yükseldiler.

Çeyrek finalde Barcelona ile karşılaşan Paris Saint Germain, sahasında 2-2, deplasmanda ise 1-1 berabere kalarak elendi. 

12. 2013-2014: Paris Saint Germain: Çeyrek Final

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-LILLE

​Zlatan İbrahimoviç'li Paris Saint Germain, son senelerde Fransa Ligi'nde şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor ve doğurdan Şampiyonlar Ligi'nde yer alıyor.

Olympiakos, Benfica ve Anderlecht'in bulunduğu gruptan lider olarak çıkan Paris Saint Germain, ikinci turda Bayer Leverkusen'i deplasmanda 4-0, sahasında ise 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. 

Çeyrek finalde Chelsea ile eşleşen Paris Saint Germain, sahasında oynadığı maçı 3-1 kazanmasına rağmen deplasmanda rakibine 2-0 yenilince elendi. 

13. 2014-2015: Paris Saint Germain: Çeyrek Final

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-MONTPELLIER

​Geçtiğimiz sezon grup maçlarında Barcelona, Ajax ve APOEL Nicosia ile karşılaşan Paris Saint Germain, 13 puanla grubu ikinci sırada tamamladı. İkinci turdaki bir rakip, bir önceki sezon çeyrek finalde eşleştiği Chelsea ile karşı karşıya geldi.

Paris'teki ilk maç 1-1 sona erdi. Londra'daki karşılaşma da 2-2 bitince Paris Saint Germain çeyrek finale yükseldi ve bu turda Barcelona ile eşleşti. 

Kendi sahasındaki ilk maçı 3-1, deplasmandaki maçı ise 2-0 kaybeden Paris Saint Germain turnuvaya veda etti.  

14. 2015-2016: Paris Saint Germain: Çeyrek Final

FBL-EUR-C1-PSG-MAN CITY

​Zlatan İbrahimoviç için bu sezon da Şampiyonlar Ligi istediği gibi geçmedi. Grup maçlarında Real Madrid, Shakhtar Donetsk ve Malmö ile eşleşen Paris Saint Germain, 13 puanla grubunu ikinci sırada tamamladı. 

İkinci turda Chelsea'yi her 2 maçta da elde ettiği 2-1'lik galibiyetlerle eledi ve çeyrek finalde bir başka İngiliz ekibi Manchester City'nin rakibi oldu. 

Kendi sahasında oynanan ilk maçtan 2-2 berabere ayrılan Paris Saint Germain, deplasmanda rakibine 1-0 yenildi ve elendi.

90min.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ