USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

‘Hata varsa başarı da var’

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bursa Şubesi ve 4CEO Eğitim ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Bursa Ofisi’nde düzenlenen 'Yönetişimde Değişen Bakış Açısı: Hata Kültürü' seminerinde kurumlarda yapılan hatalar uzmanlarca değerlendirildi.

‘Hata varsa başarı da var’
15-11-2016 13:44
Google News

BURSA.COM/ M. SERKAN YAVUZ

Bahçeşehir Üniversitesi Bursaa Ofisi salonlarında gerçekleştirilen 'Yönetişimde Değişen Bakış Açısı: Hata Kültürü' seminerinin açış konuşmasını yapan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bursa Şubesi Başkanı Caner Öztosun, dernek olarak özellikle gençlerin eğitimine çok önem verdiklerini söyledi. 

JCI Bursa Şubesi Başkanı Öztosun “Girişimci işadamları derneği olarak birçok etkinlik yapıyoruz. Bu etkinlerimizden birisi de eğitim. Dernek olarak eğitime çok önem eriyoruz. Yaptığımız eğitimlerin de ihtiyaç olmasına çok dikkat ediyoruz. Normal şartlarda tekli eğitim yapıyorduk. Bu sene farklı bir yapıya büründük ve bir seminer düzenledik. Önemli bir konu işleyelim dedik. Herkes ‘neden yaptığını’ anlatıyor. Ama çok az insan, ‘neden yapamadığını anlatıyor’. Biz de 4CEO Eğitim ve Danışmanlık’la birlikte ‘Yönetimde Değişen Bakış Açısı ve Hata Kültürü’nü işlemeye karar verdik” dedi.

‘Yönetişimde Değişen Bakış Açısı ve Hata Kültürü’ seminer moderatörü ve 4CEO kurucu ortağı Hakan Okay ise yaptığı konuşmada kurumlarda hata kültürü İle ilgili şunları söyledi: “Hata kültürü değişmişken hataları öngörmek, olasılıkları hesaplamak gerekiyor. Herkes başarılarını anlatıyor; ‘Şöyle yaptım, böyle yaptım’ diye. Şartlar değişti, işler değişti. Önemli olan hataları görebilmek. Çünkü işletmeler birer organizmadır. İnşalarda bir takım kusurlar hatalar varsa işletmeler de de vardır. Ne kadar modeller gelişse de, makineleşsek de sonuçta makineleri yöneten biz insanlarız. Dolayısıyla hatalar olacaktır ve bu hatalar kaçınılmazdır. Önemli olan hataları en aza indirecek çözümler üretmektir” diye konuştu.

Yoğun dinleyici kitlesinin katıldığı 'Yönetişimde Değişen Bakış Açısı: Hata Kültürü' seminerinde Tuğman Marka ve İletişim Danışmanlığı kurucusu Onur Tuğman, markaların pazarlanmasında yapılan hatalar üzerine ‘Marka İletişimi ve Hata Kültürü’, Doç. Dr. Volkan Ekin son dönemde en çok paranın döndüğü sektör olan sportif faaliyetlerde yapılan hatalar ve pazarlama teknikler üzerine ‘Spor Pazarlaması ve Hata Kültürü’, 4CEO Eğitim ve Danışmanlık İK Danışmanı Muazzez Atilan kişilerin yapılan hataları en aza indirmek için nasıl bir yöntem uygulamaları gerektiği konusunda ‘Hata Kültürüne Bakış Açısı ve Kişisel Gelişim’, 4CEO Eğitim ve Danışmanlık Eğitim Danışmanı Neşe Cesur sağlık sektöründe yapılan çalışmalar ile ilgili ‘Hata Kültürü ile Sağlıklı Yaşam’, 4CEO Eğitim ve Danışmanlık Danışmanı Ufuk Sönmez ise ‘Liderlikte Hata kültürü’ konularında tecrübelerini paylaştılar.

Seminer sonunda çekilişle kitap hediye edilirken, tüm katılımcılara sertifika verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ