USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Gündem

‘Köpekten emir aldım’ deyip bakkalı öldüren şahıs müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde tartıştığı bakkalı, köpeklerden emir aldığını iddia ederek öldüren cinayet zanlısı müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada son kez savunma yapan sanık, "Ben gözümü açtığımda hastanedeydim, olan bitenin farkında değildim" dedi.

‘Köpekten emir aldım’ deyip bakkalı öldüren şahıs müebbet hapis cezasına çarptırıldı
01-07-2020 16:24
Google News

Olay, 1 Eylül 2006 tarihinde Kocaeli’nin Ä°zmit ilçesi Mehmet Ali PaÅŸa Mahallesi Kavaklar Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 aydır ÅŸizofreni tedavisi gördüÄŸü iddia edilen Engin Gülistan (34), oturduÄŸu eve 100 metre mesafedeki Abdülbaki Aykut’un (56) iÅŸlettiÄŸi bakkala gitti. Bakkala girdikten bir süre sonra iÅŸletmeci Abdülbaki Aykut ile tartışmaya baÅŸlayan Gülistan, yanında getirdiÄŸi bıçağı Aykut’un karnına sapladı. Kanlar içinde yerde kalan bakkalın seslerine koÅŸan mahalleli ise durumu 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. SaÄŸlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Aykut, tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bakkal sahibini bıçaklayarak ölümüne sebep olan Engin Gülistan ise mahalleli tarafından darp edildi. Hafif ÅŸekilde yaralanan Gülistan SEKA Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin arından emniyete götürüldü. Gülistan burada verdiÄŸi ifadesinde, olayı gerçekleÅŸtirme emrini kendisine köpeklerin ilettiÄŸini söyledi.

“Olan bitenin farkında deÄŸildim”
Sevk edildiÄŸi Kocaeli Adliyesi’nde olay tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Engin Gülistan hakkında açılan dava görülmeye devam etti. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruÅŸmada sanık Engin Gülistan SEGBÄ°S aracılığı ile hazır bulundu. DuruÅŸmada Cumhuriyet Savcısı, önceki duruÅŸma hakkında açıkladığı ve ÅŸahıs hakkında müebbet hapis cezası talep ettiÄŸi mütalaasını tekrarladı. Daha sonra son sözü sorulan sanık, piÅŸman olduÄŸunu söyleyerek, “Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Ben yıllardan beri psikolojik ilaçlar kullandım. Kendime zarar verdim. Kimyasal madde kullandım. Herhangi bir sabıkam yok. YaÅŸadığım psikolojik sıkıntılara arkadaÅŸlarım ÅŸahittir. Cezaevinde dahi tedavi olamıyorum. Takdir mahkemenindir, piÅŸmanım. Ben gözümü açtığımda hastanedeydim, olan bitenin farkında deÄŸildim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Sanığın son savunmasını yapmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıklayarak, sanık Engin Gülistan’ın müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ